En ze zitten allemaal angstvallig stil, voor de prik & pic!

De oudere generaties royals hebben zich bijna allemaal discreet door hun lijfarts achter de paleismuren laten vaccineren. De jongere lichting grijpt het moment graag aan om de zorg te bedanken en het punt te maken dat vaccineren de uitweg uit de pandemie is. Wat opvalt: de meeste vrouwen zijn niet erg happig op poseren voor volk en vaderland en wie wél voor gaat, zit er toch heerlijk schaapachtig bij, kijk maar.  

Vandaag was Catherine, de hertogin van Cambridge aan de beurt voor haar eerste prik.

Article continues after the ad

Prins William was zowaar trending op Twitter na zijn eerste vaccinatie. Of beter gezegd: zijn goed getrainde bovenarm #WilliamsGuns.

Sheik Mohammed bin Rashid Al-Maktoum van Dubai stak er wat schriel bij af: hij stelde zich in december vorig jaar al vrijwillig beschikbaar voor een experimenteel Chinees vaccin, vermoedelijk Sinovac.

Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman kreeg in december al zijn eerste dosis Pfizer...

...net als zijn vader, koning Salman.

Ook in Jordanië kwamen vader en zoon samen naar de prikstraat: hier koning Abdullah...

...en hier kroonprins Hussein.

Kroonprins Frederik van Denemarken mag altijd al graag vrij casual door het leven gaan, maar had voor zijn vaccinatie zijn oudste T-shirt aangetrokken #zolekkergewoongebleven!  

Groothertog Georgii van Rusland - hij zou vermoedelijk de huidige tsaar zijn als de geschiedenis anders was gelopen - heeft ook zijn eerste vaccinatie te pakken, hij kreeg het Sputnik. 

Oud-koning Albert en zijn vrouw Paolo lieten de lijfarts voor wat het was en zaten gewoon netjes in een expo hal in Brussels op hun beurt te wachten...

...maar koning Carl Gustaf van Zweden kreeg zijn prik thuis.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in