Het derde jawoord van de tortels werd uitgesproken in Athene.

Prins Philippos van Griekenland, zoon van voormalig koning Constantijn en voormalig koningin Anne-Marie van Griekenland, is vandaag voor de kerk getrouwd met Nina Flohr.

Het burgerlijk huwelijk is al eerder gesloten, dus ze mag zich prinses Nina noemen, maar ze gebruikt de titel vooralsnog niet. 

Article continues after the ad

De bruid droeg Chanel, naar een model uit de najaarscollectie van 2020. 

Ze liep naar het altaar aan de arm van haar vader...

...en liep na de inzegenging...

...uiteraard naar buiten met haar prins.

En ze zijn overduidelijk dol op elkaar.

Prinses Marie-Chantal en prins Pavlos (1995) en prinses Tatiana en prins Pavlos (2010)

Net als haar schoonzusjes mocht Nina de Antique Corsage Tiara lenen van haar schoonmoeder, koningin Anne-Marie.

Het is een stuk met parels en diamanten uit de schatkamer van de Deense royals, dat op verschillende manieren kan worden samengesteld. Anne-Marie is het zusje van koningin Margrethe van Denemarken en ze kreeg hem voor haar 18de verjaardag in 1964. Drie weken later werd ze koningin van Griekenland, door haar huwelijk met koning Constantijn II.

Burgerlijk huwelijk

Het was het derde jawoord voor het stel, dat in december 2020 al voor de wet trouwde tijdens een besloten ceremonie in St. Moritz: alleen hun vaders waren erbij, als getuigen.

De bruid droeg hiervoor ook Chanel.

Een en ander werd gevierd na de eerste versoepelingen dit voorjaar. Tijdens een high society feestje in Cambridgeshire zeiden Philippos en Nina voor de lol nog eens officieus 'I do' tegenover vrienden en familie. De bruid droeg hiervoor Peter Pilotto. 

Even terug naar Athene

Alleen het kerkelijk huwelijk moest nog worden afgehamerd. Dat werd gesloten in de kathedraal van Athene. Hier de Constantijnen: de oud-koning is niet meer zo goed ter been en werd geduwd door zijn oudste kleinzoon, die dezelfde naam draagt. 

Dit is de rest van de familie.

Op het huwelijk veel royal vrienden van het stel, zoals de Hannovers. Links prins Ernst-August, rechts zijn schoonzusje prinses Alessandra, de vrouw van prins Christian. Op de achtergrond in het groen Chantal Hochuli, de moeder van Ernst-August en Christian.

Ook aanwezig: de prinsessen van York. Het moederschap staat Beatrice beeldschoon!

Dit is de delegatie uit Spanje: oud-koningin Sofia en haar zus prinses Irene zijn zussen van Constantijn, de vader van de bruidegom. In het midden kroonprins Pavlos, de oudste broer van Philippos.

En uiteraard heel veel Griekse royals, zoals eerder genoemde prins Pavlos en prinses Marie-Chantal (in Mary Katrantzou met een riem van Elie Saab) en een deel van hun vijf kinderen: hier met zonen Odyseas en Aristide. 

PRE-WEDDING ACTIVITEITEN

De festiviteiten begonnen gisteren al met een officiële ontmoeting met de aartsbisschop van Athene waar de bruid haar opwachting maakte in een decent pakje van Chanel.

Ook Nina's jurk voor het pre-wedding dinner was Chanel (en de meningen waren erover verdeeld), maar de bruid straalde en dat is natuurlijk het enige wat telt. Het is een ontwerp uit de najaarscollectie van 2020.

Prins Philippos van Griekenland en Denemarken, hier in 2001, is het jongste kind van Constantijn en Anne-Marie. Hij groeide op in Londen, studeerde aan Georgetown University in Washington en werkt als financieel analist voor Ortelius Capital in New York.

Nina is de dochter van Zwitserse zakenman en miljardair Thomas Flohr (hier rechts, hij is eigenaar van Vistajet, een verhuurbedrijf in privejets) en zijn ex-vrouw Katharina Konecny.

Het stel begon in 2018 te daten. Dat het menens was, bleek uit het feit dat ze datzelfde jaar al samen naar het huwelijk van prinses Eugenie en Jack Brooksbank kwamen.

In 2020 verloofden ze zich op het Griekse eiland Ithaca en trouwden aan het einde van het jaar zoals gezegd voor de wet in Zwitserland: St Moritz is de woonplaats van de Flohr'tjes.

Nina werkt voor Vistajet als brandmanager, maar is inmiddels ook voor zichzelf begonnen: ze ontwikkelt hotels en houdt zich bezig met de bescherming van de zeeën.

We wensen het bruidspaar veel geluk!

Foto's (c) Getty Images, ANP, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in