De liefde werd uitbundig gevierd in Cartagena!  

Nog even royally romantisch terugblikken op het huwelijk van prins Josef-Emmanuel van Liechtenstein (32) en socialite Maria Claudia Echeverria Súarez. Ze trouwden in de Iglesia de San Pedro Claver in Cartagena, Colombia, waar 'Cloclo' zoals de bruid wordt genoemd, vandaan komt.

Josef is de zoon van prins Nikolaus van Liechtenstein en prinses Maria van Luxemburg. Dat maakt hem de kleinzoon van wijlen groothertog Jean van Luxemburg en Josephine-Charlotte van België aan zijn moeders kant.

Hij is geboren in België waar zijn vader destijds ambassadeur was en 16de in de lijn voor de Liechtensteinse troon. Josef zat op militaire academie Sandhurst en voegde zich daarna bij de Irish Guards.

Article continues after the ad

Claudia groeide op in Miami en Geneve en woont tegenwoordig in Londen. Zij heeft een eigen bedrijf: met Sí Collective promoot ze Zuid-Amerikaanse mode.

Dat deed ze ook met haar bruidsjurk van Esteban Cortazar, een mix van een korset met bandjes, pofmouwen en een rok, in Parijs gemaakt van antieke gordijnen en tafelkleden van rond 1900.

De prins is de laatste van het gezin die trouwt, zijn zussen prinsessen Maria-Anunciata en Marie-Astrid trouwen in september 2021, een paar weken na elkaar.

De society was massaal afgereisd naar Colombia voor het huwelijk, dat ook een aantal royal gasten kende, zoals groothertog Henri van Luxemburg en erfprins Alois van Liechtenstein. Josef is een neef van beiden.

Verder onder andere aanwezig: Jean-Christophe Napoleon, gravin Olympia van  Arco-Zinneberg, prins Henri van Bourbon-Parma en aartshertogin Gabriella of Habsburg...

...en vrolijke hertoginnen assorti. De tortels waren sinds juli 2021 verloofd, ze maakten het bekend na het huwelijk van prinses Therese van Liechtenstein en graaf Cajetan van Toerring-Jettenbach in Oostenrijk.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in