Monaco is nog maar net bekomen van de ene Royal Wedding, of het volgende jawoord werd al uitgesproken: Louis Ducruet is vandaag getrouwd met Marie Chevallier.

Louis (26) is het oudste kind van prinses Stéphanie van Monaco, uit haar huwelijk met Daniel Ducruet en vijftiende in de lijn van troonsopvolging.

Zowel hij als zijn verloofde Marie hebben geen titel, maar gezien de royale manier waarop het huwelijk is gesloten, verdient het toch wel om een Royal Wedding te worden genoemd.

Article continues after the ad

Het helpt dat hij heel close is met zijn oom, prins Albert. Louis en Albert zitten in diverse sportieve comités en Louis staat altijd klaar om zijn oom ergens bij te helpen.

Zowel Louis als Marie wonen en werken in Monaco. Hij volgde een sport- en marketingopleiding en is scout voor AS Monaco FC, Marie werkte eerst als banqueting & convention coördinator in het Hotel Hermitage Monte-Carlo, maar is sinds een half jaar project manager voor het Casino de Monte-Carlo.

Het stel gaf elkaar vrijdagavond al het jawoord in het paleis van Louis' oom, prins Albert, waar ook zijn neven en nichten voor de wet zijn getrouwd. Marie droeg hierbij een mouwloze jumpsuit van Spaanse ontwerper Rosa Clara met wijde pijpen van crêpe zijde met kant in de taille.

"Ik adviseer bruiden altijd af te zien van excessen," zegt Clara. "Het is altijd een grote verantwoordelijkheid in een bruid te kleden, als designer wil ik dat het ontwerp helemaal past bij iemands persoonlijkheid."

Het kerkelijk huwelijk werd gesloten in de Kathedraal van Monaco en daar was sinds prinses Caroline geen Grimaldi meer in getrouwd. De bruid arriveerde met haar broer en chauffeur in een oldtimer.

En de dienst was heel ontroerend, volgens aanwezigen. 

In de kathedraal trouwen was een verzoek van Louis: zijn grootvader Rainier III ligt er begraven en hij wilde het huwelijk graag in de buurt van zijn geliefde opa sluiten.

Op deze foto op de trap van de kathedraal is te zien dat Marie's sleep indrukwekkend was. Afgezien van prinses Charlene, die wel vaker een familiefeest overslaat, waren de Grimaldi's allemaal aanwezig. Prinses Stéphanie staat als moeder van de bruidegom naast Louis, achter haar Pauline, prinses Caroline en prins Albert. Links achter de bruidsmeisjes prinses Alexanders en de neven en nichten Casiraghi. 

De bruid droeg – hoe lief is dat? – een trouwjurk die door haar schoonzusje Pauline Ducruet is ontworpen en is gemaakt door Atelier Boisanger in Parijs. De jurk was gemaakt van 'Zagar en chantilly kant', aan de borduursels is 300 uur gewerkt. 

Pauline heeft net haar eerste collectie in Parijs geshowd en staat nog aan het begin van haar carrière, de jurk voor het huwelijk is een mooie aanwinst op haar CV.

Voor het grote feest droeg Marie weer Rosa Clara.

Louis en Marie leerden elkaar zeven jaar geleden kennen toen ze allebei studeerde aan de SKEMA Business School in Frankrijk en het werd een relatie na een avond uit in Cannes.

Volgens vrienden passen ze uitstekend bij elkaar: ingetogen, flegmatieke Louis vult de wat meer extroverte Marie aan en vice versa. Volgens zijn halfzus Camille Gottlieb zijn ze het 'het liefste stel' ter wereld.

De tortels studeerden samen aan Western Carolina University en verloofden zich in februari 2018 tijdens een reis door Vietnam, het land van haar voorouders waar ze nog nooit was geweest. Hij vroeg haar ten huwelijk in het Four Seasons Resort The Nam Hai. Omdat Marie's vader niet meer leeft vroeg Louis heel traditioneel haar broer om haar hand.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bachelor trip, best team 🤭🍾🎉 #bachelortrip #bestsquad

Een bericht gedeeld door Louis Ducruet (@louisducruet) op

Zijn vrijgezellenfeest speelde zich af in Japan...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marie Chevallier (@mariehoachevallier) op

...dat van haar in Las Vegas,

Marie en Louis wonen al heel lang samen en adopteerden vorig jaar met hulp van Camille  een 'harig kind' waar ze allebei dol op zijn: hondje Pancake.

Foto's (c) Palais Princier, PPE Agency, Marie Hoa Chevallier / Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in