Beth van Cornwall, royal natuurtalent!
Beth van Cornwall, royal natuurtalent!

Al het ándere nieuws met een kroontje op een rij.

De ene week zitten de royals allemaal zedig achter de Zoom, de andere week kunnen we ze amper bijnemen.

Article continues after the ad

Uiteraard hielden we je op de hoogte van all things Máxima en de bliksemtour per royal trein van de hertog en hertogin van Cambridge…

…die onder andere deze prachtige foto opleverde – net een gewoon stel dat op het station wacht, nietwaar? – maar deze week bracht ons ook nog een paar andere royal pareltjes die we je niet willen onthouden.

ENGELAND

Zo opende Camilla, de hertogin van Cornwall, naar haar genoemde kennels, met hulp van haar Jack Russell Beth (zelf een asielhondje) die duidelijk talent heeft...

...én een goede neus, voor het verborgen worstje.

Baasje en Beth waren duidelijk beiden zeer tevreden over het teamwerk. 

Camilla's schoonzus Sophie van Wessex had wederhelft prins Edward meegesleurd naar een gaarkeuken, om mee te helpen. De prins had zich uiteraard wel gestyled met een koninklijke tartan als mondkapje.  

LUXEMBURG

Babyprins Charles (7 maanden) is onbetwist de Royal Kerstbaby van 2020 en wat spat het geluk van zijn ouders af – het is hen gegund na zo lang wachten op een kindje.

De woonkamer in Chateau Fischbach moet misschien nog even dreumesproof worden gemaakt?

ZWEDEN

In Florida had prinses Madeleine van Zweden het druk met de Adventskrans, samen met prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne (die alle Braziliaanse genen van de kant van oma Silvia lijkt te hebben geërfd).

In Stockholm was de uitreiking van de Nobelprijzen dit jaar een no-go. Koning Carl Gustaf hield een virtueel praatje, koningin Silvia stond er decoratief bij en royaltywatchers wereldwijd pinkten een traantje weg bij het gemis aan een van de grootste gala's van het jaar. Zullen we nog ooit een avondjurk zien? Of een tiara? 

NOORWEGEN

Dat kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit weer eens aan het videobellen voor volk en vaderland waren, is niet zo nieuwswaardig, maar check even de enorme kandelaars achter hen, met zwarte kaarsen. Nordic Advent, wellicht? 

MONACO

In Monaco werd de tweeling van prinses Charlene en prins Albert zes jaar. Het werd gevierd in onesies en met een taart met twaalf kaarsjes. 

DENEMARKEN 

Gravin Alexandra en haar zoon prins Nikolai deden samen een fotoshoot. Alexandra is de ex van prins Joachim van Denemarken, Nikolai werkt als model. 

Ook in Kopenhagen: zelfisolatie voor prins Christian die besmet raakte met covid-19 op school.

En nogmaals Denemarken: de jaarlijkse adventskalender van koningin Margrethe, die dit jaar met zelfgemaakte poppetjes een hee verhaal over kerstelfjes vertelt. Ze maakt hier altijd veel werk van en het is duidelijk dat het social media team van het paleis er ook veel plezier in heeft.

THAILAND

In Thailand is het charmeoffensief van het koningshuis nog altijd gaande. Het blijft een dubieuze toestand, maar koningin Suthida doet haar best en is toch een van de sympathiekste pionnen in het spel (en niet te benijden, gezien de harem van haar man Vajiralongkorn). 

BELGIË

Prinses Delphine is intussen lekker bezig en heeft een fonds opgericht dat meer kunst in zorginstellingen gaat financieren. Ze ziet er happy uit, nietwaar? Eindelijk een beetje rust en recht in haar leven, het staat haar goed! 

SPANJE

Prinses Leonor speechte er weer eens op los #royaltraining...

...naast haar vader, koning Felipe van Spanje.

Je zou haast zeggen: geef zusje Sofia ook eens een fondsje of een goed doel, die ziel moet er altijd voor spek en bonen bijstaan. 

NEDERLAND

Koning Willem Alexander stond er een beetje vermoeid, maar vooral ook rillerig bij tijdens een bezoek aan roeivereniging Willem III in Amsterdam…

…maar trok later toch wat bij. Tijd voor een lekkere warme jas, Majesteit. Het werkbezoek stond in het teken van de impact van de coronamaatregelen op de sportsector en de gevolgen voor het verenigingsleven en gezondheid.

Prinses Margriet lijkt ons nog een tikje onwennig in het mondkapjes stylen, hoeveel beeldiger was iets matchends geweest? Ze was in Den Haag op Nationale Vrijwilligersdag, om herinneringsmedailles uit te reiken aan vier vrijwilligers van het Rode Kruis. 

En Eloise van Oranje was een beetje laat met haar Thanksgiving-vraag, maar vooruit, in de geest van de ware kerstgedachte kan ie óók.

Foto's (c) Brunopress, ANP, Koningshuizen assorti

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in