Je zou denken dat er vorig jaar minder geshopt was...

...maar niets blijkt minder waar. En dan hebben we het écht niet alleen over lockdownshopping online uit verveling, maar juist over shopping voor lockdowngelegenheden.

De meeste royals hebben zich in 2020 veel minder laten zien dan we van ze gewend zijn. Gedwongen natuurlijk, want blijf zoveel mogelijk thuis geldt ook als je op een paleis woont. Maar zo berekenden verschillende royalty watchers nu 2020 dan echt achter ons ligt: dat ze veelal via Zoom prinses'den en koningin'den, betekende nog niet dat de royals geen nieuwe looks shopten voor hun royaltaken.

Article continues after the ad

Volgens modeblog UFO No More was het prinses Charlene van Monaco die het meeste uitgaf aan nieuwe items in 2020: zij werd in 74 nieuwe outfits gespot en zou daar een slordige 100.000 euro voor hebben neergeteld. (Of de crocs van Albert ook door Charlene zijn geshopt is helaas niet bekend.)

Kate Middleton staat wat uitgaven betreft op de tweede plaats: zij werd (vooral online) gezien in 134 nieuwe kledingstukken en gaf daar zo'n 85.000 euro aan uit.

De derde plek is ook interessant: daar staat feitelijk Meghan Markle (met 81 nieuwe stukken en een uitgegeven bedrag van circa 50.000 euro, maar zij is natuurlijk officieel royal-af. Waardoor de nummer vier op de lijst feitelijk naar voren kan worden geschoven. En dat is niemand minder dan onze eigen koningin Máxima.

Die volgens de site 83 nieuwe kledingstukken debuteerde in 2020, en net iets meer dan 49.000 euro spendeerde. Wel goed om aan te tekenen: HM ging dit jaar voor de pandemie helemaal losbarstte nog op staatsbezoek naar Indonesië, altijd een prijzige mode-aangelegenheid.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in