Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal Kerstwensen: wat willen ze ermee zeggen?

We doen weer een rondje feestelijke foto's! Er is ten paleize weer druk gewerkt aan de jaarlijkse kerstgroet, bij voorkeur bestaand uit een nog niet eerder gepubliceerd portret. LUXEMBURG Het kerstkiekje (het zijn er in totaal vier, ze konden niet kiezen) van kroonprins Guillaume van Luxemburg en...

Royal Kerstwensen: wat willen ze ermee zeggen?

We doen weer een rondje feestelijke foto's!

Er is ten paleize weer druk gewerkt aan de jaarlijkse kerstgroet, bij voorkeur bestaand uit een nog niet eerder gepubliceerd portret.

LUXEMBURG

Het kerstkiekje (het zijn er in totaal vier, ze konden niet kiezen) van kroonprins Guillaume van Luxemburg en zijn vrouw prinses Stéphanie lag voor de hand.

Uiteraard moest adorable babyprins Charles een hoofdrol krijgen. Boodschap: de opvolging is geregeld, de druk is eraf en...

...wauw – wat is dit stel happy. Heerlijk om te zien.

Guillaume's broer prins Felix van Luxemburg en zijn vrouw prinses Claire - hier met dochter Amalia en zoon Liam - deelden met hun kerstgroet een zomerse kiek die niets met kerst te maken heeft. Maar aangezien we nooit genoeg prinsen in lederhosen en prinsessen op blote voeten kunnen zien, zien we het voor één keer door de beugel ? . 

Ook groothertogin Maria-Teresa heeft haar kerstkaarten de deur uit, waarop haar kinderen en kleinkinderen de hoofdrol spelen. Het is een tegengifje voor die onchique audit die ze eerder dit jaar moest ondergaan, vanwege het grote personeelsverloop ten paleize. 

RUSLAND 

Verrassing uit Rusland: groothertog George Mikhailovich van Rusland (zou het geen republiek dan dan zou hij de beoogde tsaar zijn) brengt de kerst in Moskou door met zijn partner Rebecca Bettarini.

Dit is voor het eerst dat we het setje zo zien, in een reportage voor de Spaanse Hola. het is dus menens tussen die twee. Hoewel een huwelijk logisch lijkt, zit er nog wel een koninklijke kink in de kabel. Om (eventuele kinderen) aanspraak te kunnen laten maken op de troon, moet George met 'een gelijke' trouwen. Iemand zal Rebecca dus nog even aan een titel moeten helpen... 

BELGIË

Kudos voor het Royal PR-Team in Brussel: de zuiderburen draaien een verpletterend goed jaar: kinderen die wafels bakken voor ouderen en meedoen aan het kerstconcert. Prinses Elisabeth die beelden van haar opleiding op de militaire academie deelt. Koning Filip en  koningin Mathilde die zich als eerste royals in een hazmatpak hesen om daadwerkelijk coronapatiënten te bezoeken.

En nu ook nog eens een buitengewoon goed gestylde en toch stemmige kerstkaart. Boodschap: alles onder controle. Het gaat ons aan het hart, maar tenzij de Oranjes nog op de proppen komen met een nieuw gezinsportret en het recept van Máxima's kerstkoekjes, wint België toch echt op alle fronten. On a side note: prins Emmanuel (rechts) is opeens een jongeman geworden, nietwaar?

ENGELAND

De kerstfoto van de Cambridge'jes hadden we al laten zien, maar inmiddels kunnen we 'm in betere kwaliteit tonen. De foto is genomen op Anmer Hall, hun buitenhuis in Norfolk, waar prins William en hertogin Kate net op tijd naar terugkeerden voor de kerstvakantie, voor Londen weer in lockdown ging. De foto straalt outdoorsy gezinsgeluk uit, met Kate als de kalme spil van de familie en prins Louis als absolute showstopper. 

By the way: als baby had hij al die heerlijke lach.

De kerstfoto van kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall, is meer een kiekje: deze zomer gemaakt bij Birkhall, hun cottage op het terrein van Balmoral. Heel intiem, de prins heeft zijn arm om zijn vrouw ('Take that, makers van The Crown'). Op de voorgrond allemaal bijen en vlinders: de prins' slimme eco-boodschap. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in