Van koffermeisje tot PR-dame.

Van onze eigen koningin Máxima weten we het dondersgoed: zij werkte toen ze Willem-Alexander twintig jaar geleden tegen het prinselijk lijf liep in de financiële wereld, onder andere voor Deutsche Bank in New York. Ze is verre van de enige koning(in) of prins(es) die een normaal leven achterliet voor haar paleisbestaan. Een overzicht.

Article continues after the ad

Koningin Mathilde

De Belgische koningin haalde haar graad in logopedie, en begon daar begin jaren negentig ook haar eigen praktijk in.

Kate Middleton

Werkte jarenlang voor het bedrijf van haar ouders, Party Pieces. In de tijd dat ze knipperlichtte met de prins werkte ze als accessoire-inkoper voor de kledingwinkel Jigsaw.

Charlene van Monaco

Was professioneel zwemmer, en wat voor één: ze won in Afrika drie gouden plakken tijdens de All-Africa Games, en deed in 2000 mee aan de Olympische Spelen.

Rania van Jordanië

Werkte in de marketingtak van heel wat grote bedrijven zoals Citibank en Apple Inc.

Letizia van Spanje

Was een gelauwerd journalist in Spanje, en deed zelfs verslag van de oorlog in Irak. On the job leerde ze de toekomstige koning kennen.

Sophie Wessex

Werkte jaren als PR-medewerker voor een Londens radiostation en andere firma's, en begon uiteindelijk haar eigen PR-firma. Drie jaar later trouwde ze met prins Edward en was het bekeken.

Marie van Denemarken

Werkte ooit op de PR-afdeling van Estée Lauder, en daarna bij verschillende marketingfirma's in Frankrijk en Zwitserland.

Daniel van Zweden

Opende in 2006 als personal trainer zijn eigen sportschool. Waar hij Victoria leerde kennen.

Mary van Denemarken

De Australische studeerde commercie en rechten aan de Universiteit van Tasmanië, alvorens zich te specialiseren in reclamemaken. In dat vakgebied werkte ze tot ze in 2000 prins Frederik tegen het lijf liep in een pub in Sydney.

Meghan Markle

Begon haar carrière in LA als koffermodel bij Deal or No Deal, runde haar eigen lifestyleblog The Tig en acteerde in verschillende series tot haar grote doorbrak kwam in de vorm van Suits.

Sofia van Zweden

Werkte als model en was te zien op reality-tv. Werkte daarna een tijdje als yoga-instructrice, al studeerde ze ondertussen wel door voor accountant.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in