Een TIENDE achterkleinkind, voor koningin Elizabeth.

Mooi nieuws voor de Britse royals: koningin Elizabeth wordt volgend jaar voor de tiende keer achtergrootmoeder. Ook voor de negende keer trouwens, als Eugenie bevalt van haar kleine. Maar ook kleindochter Zara Tindall is in verwachting.

Article continues after the ad

Dat maakte haar man Mike bekend in zijn rugby-podcast. Het is weer eens iets anders dan een officiële aankondiging vanuit het paleis.

De queen in 2016 met een hele rits klein- en achterkleinkinderen

Maar dat past het koppel wel: de dochter van prinses Anne en haar ruige rugby'er leven hun levens buiten de spotlights, op het landgoed Gatcombe Park van Anne in Gloucester. Overigens werden hun eerste twee zwangerschappen wél door het paleis aangekondigd. Maar toen had Mike zijn podcast nog niet.

De twee hebben al twee dochters, Mia van zes en Lena van twee, van wie Zara behoorlijk zwanger was tijdens de bruiloft van Meghan en Harry. Niet geheel verrassend grapt Mike in zijn podcast: "Ik wil wel graag een jongen. Ik heb al twee meiden. Ik zal van het kindje houden of het nou een jongetje of een meisje is, maar wees alsjeblieft een jongetje."

Het babynieuws is niet als vanzelf gekomen voor Mike en Zara, die al meermalen een miskraam meemaakten en daar ook eerlijk voor uit zijn gekomen. Dat is zeker twee keer gebeurd voordat Lena geboren werd. 

Zara maakt het nu uitstekend, volgens onze voornaamste bron Mike. Houden zo!

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in