Nog op zoek naar een vakantieplek? Je zou je geluk kunnen beproeven in deze door royals goedgekeurde hotels. Maar daarvoor moet je doorgaans wel diep in de buidel tasten.

Op zich is het logisch: als je een letterlijk paleis gewend bent, stel je hoge eisen aan je hotelkamer. Dus verblijven de royals (in dit geval de Britse) in de mooiste hotels op aarde. Wat natuurlijk prima inspiratiemateriaal oplevert voor een zonvakantie of stedentrip, mochten wij de loterij winnen.

Article continues after the ad

Londen: The Goring Hotel
De plek waar Kate Middleton en bruidsmeisjes sliepen voorafgaand aan de royal wedding. Zij deed dat in de Royal Suite natuurlijk, die de hele bovenste verdieping van het hotel beslaat en een eigen butler heeft. Maar een normale kamer in het hotel in de wijk Belgravia (à zo'n 550 euro per nacht) is ook fantastisch.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Goring (@thegoring) op

Kenia: Rutundu Lodge
Je hebt safari en safari, en Will en Kate hebben beide soorten beleefd. Voor hun 'gewone' safari sliepen ze gewoon in een tent, maar voor hun meest bijzondere uitstapje in Kenia kozen ze voor een paar nachten in de afgelegen Rutundu Lodge, met spectaculair uitzicht op Mount Kenya. Hier deed hij een aanzoek. Stukje geschiedenis dus. Een houten hut à la Will en Kate heb je al vanaf circa 150 euro per nacht.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door claire.n.okell (@claire.n.okell) op

Groot-Brittannië: Cliveden House
Meghan Markle sliep de nacht voor haar jawoord in het Spring Cottage van dit hotel (te boeken voor een slordige 2.500 euro per nacht, maar Cliveden House heeft een nog veel rijkere geschiedenis. Door de ligging op het platteland maar dicht bij Londen was de accommodatie in het verleden ook al favoriet bij koningin Victoria, koningin Elizabeth en haar moeder. De eenvoudigste kamer kost ongeveer 600 euro per nacht.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cliveden House (@clivedenhouse) op

Zwitserland: Tschuggen Grand
Will, Kate én Harry verbleven hier rondom de bruiloft van een goede vriend. De raclette is er heerlijk, je kunt er skiën of wandelen en de kamers zijn een plaatje. Vanaf circa 400 euro per nacht.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tschuggen Grand Hotel (@tschuggengrandhotel) op

Jamaica: Round Hill Hotel
Herinner je je de foto's van Harry en Meghan op Jamaica nog, voor hun relatie publiek bezit werd? Die werden genomen bij het Round Hill Hotel in Montego Bay, waar de twee een bruiloft van vrienden bijwoonden. Het hotel is een celebrity-favoriet (waar Meghan zeker toen nog alles van wist natuurlijk). Harry en Meghan verbleven in een villa met eigen zwembad, maar een losse kamer (altijd met zeezicht) heb je al vanaf iets onder de 300 euro.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Round Hill Hotel and Villas (@roundhillresort) op

Bron: Architectural Digest
Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in