Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rivièra: prinses Camilla zit in de problemen

Lepe moeder, boze zus én een bankschandaal? Tiens!  Prinses Camilla van Bourbon-Twee Siciliën kennen we als glamoureuze blondine. Ze verdeelt haar tijd tussen Monaco en St. Tropez met haar man, de hertog van Castro, en hun twee dochters. Afgaand op hun socials leidde het gezin voor corona een dro...

Rivièra: prinses Camilla zit in de problemen

Lepe moeder, boze zus én een bankschandaal? Tiens! 

Prinses Camilla van Bourbon-Twee Siciliën kennen we als glamoureuze blondine. Ze verdeelt haar tijd tussen Monaco en St. Tropez met haar man, de hertog van Castro, en hun twee dochters.

Afgaand op hun socials leidde het gezin voor corona een droombestaan vol reizen, feesten en hier en daar een quasi nobel fotomomentje. Tijdens de lockdowns komt hun talent voor socialiseren niet echt uit de verf en bovendien heeft prinses Camilla wel andere dingen aan heur hoofd, zoals haar hevige juridische strijd tegen de Franse bank BNP Paribas.

Hoe zit dat precies? Camilla's vader Camillo Crociani was voorzitter en bedrijfsleider van Finmeccanica en overleed in 1980 aan kanker in Mexico City. Hij was daarheen gevlucht na een veroordeling bij verstek wegens de Lockheed-affaire.

Hij liet zijn vrouw, Italiaanse actrice Edy Vessel (hier in 1962)...

...en zijn twee dochters (hier Camilla) wel een grote erfenis na, waaronder het bedrijf Vitrociset en kunstwerken van onder meer Van Gogh, Renoir, Gauguin en Picasso ter waarde van enkele honderden miljoenen dollars. In 1987 werd een familietrust opgezet voor het beheer van de nalatenschap van vader Crociani.

So far so good, maar ruim tien jaar geleden ontstond er mot in de familie over de erfenis, door acties van moeder Edy, ook bekend als Edoarda Crociani (81), Edoarda Vesselovsky en zoals gezegd als actrice Edy Vessel (hier rechts naast Camilla in 2012).

Edoarda maakte haar dochters financieel helemaal afhankelijk van haar

Daarnaast maakte Edoarda naam en faam als beschermheilige aller golddiggers. Zo stapte ze vlot over de twintig jaar leeftijdsverschil met Camillo heen in ruil voor een leuk leven aan Fifth Avenue. Daar ontpopte ze zich tot een manipulatieve moeder voor dochters Christina en Camilla, die ze financieel volledig afhankelijk van haar maakte, om bij hun toelages van hun vader te kunnen komen.