Harper's Bazaar Arabia heeft deze maand een wel heel bijzonder covermodel: koningin Rania van Jordanië poseerde voor het blad op haar twintigjarig jubileum als koningin.

Ze werd op de gevoelige plaat vastgelegd door niemand minder dan fotograaf Alexi Lubomirski, ook de man achter de beroemde verlovingsfoto's van Meghan en Harry.

Article continues after the ad

In het interview bij de fotoshoot vertelde ze onder andere over haar veelbesproken stijlkeuzes als koningin. "Ik ben heel gepassioneerd over mijn werk, en daar hebben mijn kleren niets mee te maken. Maar ik weet ook dat ik mijn land moet vertegenwoordigen."

Trends

Daarom loopt ze niet klakkeloos elke trend achterna, stelt ze in het blad. "Ik probeer me te kleden zoals ik zelf ben. Ik voel me het meest op mijn gemak in ingetogen outfits. Dat komt door mijn positie, maar voelt ook gewoon goed voor mij als vrouw."

Dat ze met haar looks evengoed regelmatig de wereldpers haalt (vaak in positieve zin), hoort er volgens haar gewoon bij. Ook als het dan eens niet zo positief is. "Als je als vrouw in de spotlights staat, komt er nou eenmaal altijd kritiek op je uiterlijk. Uiteindelijk maakt dat me niet uit. Ik hoop dat mijn werk mij definieert, niet mijn garderobe."

Het hele interview lees je hier.

Beeld: Harper's Bazaar

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in