Uitzonderlijk statement van koningin Elizabeth.

Monarchen zijn normaal gesproken neutraler dan Zweden en Zwitserland bij elkaar, om boven alle partijen te kunnen staan. Maar soms komt er wel een statement, als ze iets héél belangrijk vinden.

Zo moedigde koningin Elizabeth (94) in een videocall met zorgmedewerkers mensen met twijfels over de prik aan niet zelfzuchtig te zijn.

"Als je eenmaal het vaccin hebt gehad, dan heb je het gevoel dat je beschermd bent, wat me heel belangrijk lijkt," aldus HM. "Het is uiteraard lastig voor mensen als ze nog nooit gevaccineerd zijn, maar zij zouden aan andere mensen moeten denken, in plaats van aan zichzelf." Zelf is ze vanwege haar hoge leeftijd al ingeënt: "Het ging heel snel en deed helemaal geen pijn."

Article continues after the ad

Elizabeth is een fan van homeopathie en heeft in dat genre een hele huisapotheek voor zichzelf en haar huisdieren, maar ze gelooft ook heilig in de klassieke geneeskunde. Destijds maakte ze eveneens bekend dat prins Charles en prinses Anne tegen polio waren ingeënt, om aarzelende Britten over de streep te trekken.

Foto's (c) The Royal Family

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!