Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen steekt miljoenen in verdediging prins Andrew

En dat doet koningin Elizabeth niet voor niets. Koningin Elizabeth financiert uit eigen zak met privégeld de verdediging van prins Andrew (61), die is aangeklaagd wegens seksueel misbruik, zo meldt The Telegraph. Hoewel zijn zaak er niet best voor staat, kun je het een moeder niet kwalijk nemen d...

Queen steekt miljoenen in verdediging prins Andrew

En dat doet koningin Elizabeth niet voor niets.

Koningin Elizabeth financiert uit eigen zak met privégeld de verdediging van prins Andrew (61), die is aangeklaagd wegens seksueel misbruik, zo meldt The Telegraph. Hoewel zijn zaak er niet best voor staat, kun je het een moeder niet kwalijk nemen dat ze haar zoon wil helpen.

Een andere optie was er ook eigenlijk niet, want het inkomen van de prins volstaat niet om zijn advocaten van te betalen. Sinds zijn dagvaarding heeft Andrew zijn Amerikaanse team juristen uitgebreid met Melissa Lerner, die studeerde aan Princeton en Columbia, om zijn hoofdadvocaat Andrew Brettler te assisteren. Beiden werken voor Lavley Singer, een vooraanstaand advocatenkantoor in Los Angeles dat erin is gespecialiseerd problemen van celebs 'te laten verdwijnen.'

Brettler alleen rekent al 2000 dollar per uur, met de rekeningen van Lerner én zijn Britse juristen erbij rijzen de kosten de pan uit. Koningin Elizabeth betaalt ze uit haar jaarlijkse inkomen van het hertogdom van Lancaster, dat haar privébezit is.

(c) BSR Agency 

De zaak zal maanden, zo niet jaren zal gaan duren en vermoedelijk uitkomen op een schadevergoeding voor Virginia Guiffre. Zij beschuldigt de prins ervan tot drie keer toe seks met haar te hebben gehad op haar 17de, toen ze seksslavin op hem af was gestuurd door zijn vriend Jeffrey Epstein.  

Het is dus nu al duidelijk dat de verdediging van haar tweede zoon de Queen miljoenen zal gaan kosten. Andrew heeft amper bezittingen, hij leefde vooral op grote voet op kosten van anderen (zoals Epstein). Het enige wat hij nog bezit is een deel van een chalet in Zwitserland, maar daar blijkt een schuld van 6,7 miljoen pond aan vast te hangen.

De bemoeienissen van zijn moedertje hebben in ieder geval als voordeel dat Andrew niet langer kan draaien en met schimmige ontkenningen kan komen. Buckingham Palace maakt zich grote zorgen over de gebrekkige communicatie met Andrews juristen, maar heeft nu in ieder geval wel controle over het geld dat eruit vliegt, zolang de Queen dit toestaat.

Andrew heeft tot 29 oktober om te reageren op de aanklacht, de eerstvolgende hoorzitting staat gepland voor 3 november.  

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in