Trooping The Colour is normaal gesproken het grootste ceremoniële event van de Britse royals. Koetsen, parade, feilloos marcherende regimenten, paarden, balkonmoment, fly-over van de luchtmacht – the works.

Er komen altijd duizenden mensen op af en dát kan natuurlijk niet in coronatijden, vandaar dat het voor de tweede keer ooit is afgeblazen.

Article continues after the ad

Om toch iets te doen aan de officiële verjaardag van koningin Elizabeth...

... besloot men op het binnenterrein van Windsor Castle – waar de Queen al maanden in zelfisolatie vertoeft -

...een in verhouding piepklein coronaproof Pump & Circumstance partijtje te organiseren met de Welsh Guards en de muzikanten van The Household Division.

Goed beschouwd een beetje gepimpte versie van de wissel van de wacht bij Buckingham Palace, but it's the tought that counts. 

Het is nog best lastig, om afstand te bewaren bij het in formatie lopen en het leverde een koninklijke grinnik op. 

Ze keerde in ieder geval geanimeerd terug  in het kasteel.

Elizabeth is geboren op 21 april, Trooping The Colour is al meer dan 260 jaar de 'verjaardag' van de Britse soeverein waarbij de Kroon in het zonnetje wordt gezet. Tijdens de parade tonen militaire gardes een eerbetoon aan de koning(in) door middel van vlagvertoon en een defilé. Het gaat in de kern om paraderen (trooping) voor de vlag (colour).

Foto's (c) The Royal Family

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in