Mooie geste aan de vooravond van de Platinum Jubilee.

Het is altijd een pijnpunt geweest, gezien Camilla's rol in het sneuvelen van het huwelijk van kroonprins Charles en prinses Diana: hoe zou ze genoemd moeten worden aan de zijde van Charles III?

Men hield rekening met prinses-gemalin, maar koningin Elizabeth geeft haar schoondochter 'the royal seal of approval' voor een hogere titel.   

Article continues after the ad

En gezien de geschiedenis van het stel is dat niet zo vreemd. Charles en Camilla, hier in 1972, waren al gelukkig samen voor ze onder druk toegaven aan verstandshuwelijken met anderen.

En sinds ze in 2005 alsnog met elkaar trouwden, heeft Camilla zich bewezen als een zeer stabiele factor in het leven van de prins, die hem zeer gelukkig maakt. En Camilla heeft zich bovendien ontpopt tot een hardwerkende en loyale royal voor de Kroon.

Zo gek is het dus niet dat koningin Elizabeth op de vooravond van haar Platinum Jubilee bij wijze van interventie heeft gezegd dat het haar 'oprechte wens' is dat Camilla – als de tijd daar is – zal worden gekroond tot koningin-gemalin.

Uiteindelijk gaat de dienstdoende premier en diens kabinet daarover, maar niemand zal tegen de wens van de Queen in willen gaan. Dus Queen Camilla wordt het, als het moment daar is.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in