Elizabeth en Philip wonen normaal altijd gescheiden.

In coronatijden is het leven voor iedereen anders, zo ook voor royals die al jaren hun vaste gewoontes hebben. Koningin Elizabeth en prins Philip bijvoorbeeld, moeten door de pandemie voor het eerst in jaren weer gaan samenwonen.

Article continues after the ad

Waar de koningin na hun gezamenlijke zomervakantie in Schotland namelijk altijd terugkeert naar Buckingham Palace (waar ze de rest van het jaar woont, al maakt ze regelmatig een uitstapje naar een van de buitenverblijven), woont Philip normaliter in Sandringham. 

Bemoeien

Sinds hij met pensioen is gegaan is dat de regeling, omdat de queen wil dat de prins écht van zijn pensioen kan genieten en volgens insiders zeker weet 'dat hij zich op Buckingham Palace toch met alles blijft bemoeien'. Ha.

Maar dat gaat dit najaar dus mooi niet op, en wel omdat de queen zelf ook niet terugkeert naar Buckingham Palace, maar naar Windsor Palace, waar ze in aanraking komt met minder mensen. Maar dit is de crux: doordat de koningin naar Windsor gaat, is daar personeel nodig dat anders in Sandringham zou zijn bij prins Philip. Er is niet genoeg personeel voorhanden om voor allebei een staf te voorzien, kortom.

Twee bubbels

Dus moet Philip mee naar Windsor, volgens paleisbronnen met best wel hangende pootjes. "Hij wilde niet naar Schotland en hij wil ook niet naar Windsor", deelt een bron met de Britse krant The Sun over de altijd markante prins. "Maar er is niet genoeg personeel voor twee 'bubbels', dus hij moet. Het is veel logischer om ze bij elkaar te houden."

En ook wel zo gezellig zou je zeggen. Maar daar lijken deze echtelieden na bijna 73 jaar huwelijk toch anders over te denken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in