Een ingetogen 94e verjaardag voor koningin Elizabeth: zij viert haar nieuwe levensjaar vandaag in Windsor Castle zonder familie én zonder saluutschoten.

De koningin zit al een tijdje in lockdown in Windsor Castle, een paar uur buiten Londen. Ze wil koste wat kost doorwerken, maar toen een van haar personeelsleden op Buckingham Palace het coronavirus bleek te hebben, werd Majesteit met haar werkspullen en al tóch naar Windsor gereden. 

Daar viert ze vandaag haar 94e verjaardag, samen met prins Philip maar zonder haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Die vast even zullen inbellen voor een gezellige Zoom-sessie (waar Majesteit het hare van zal vinden).

Article continues after the ad

Ze wil geen poespas, delen paleisbronnen. Dus óók geen saluutschoten, en dat is historisch, want dat gebeurde in haar 68 jaar als koningin nog nooit. Er komt dit jaar óók geen Trooping The Color, en er staat geen verder verjaardagsfeestje gepland. Op naar de 95 dan maar...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in