The queen blaast vandaag (hopelijk niet echt) 93 kaarsjes uit. En daar wordt zeker weten op geproost, binnen Buckingham Palace. Elizabeth houdt namelijk nogal van een drankje.

Ze is er hartstikke oud op geworden, dus denk maar niet dat queen Elizabeth nog iets aan haar regime gaat veranderen de komende jaren. Haar advies voor een lang leven: hard werken, maar ook hard genieten.

Vier glaasjes
Dat doet ze volgens voormalig royal chef Darren McGrady met liefst vier glaasjes per dag. Niet ’s avonds voor de televisie, maar vooral lekker midden op de dag.

Elizabeth begint haar pimpelsessie meestal een uur voor haar lunch geserveerd wordt. Dan bestelt ze een gin en Dubonnet (een wijnaperitief) met een schijfje citroen en heel veel ijs. Tijdens de lunch drinkt ze standaard een glas wijn. En als dessert komt er steevast een gortdroge gin-martini uit de keuken gerold. Of er daarna een dutje volgt is niet bekend (maar dat kan toch bijna niet anders?).

Article continues after the ad

Slaapmutsje
De rest van de middag en avond drinkt Elizabeth geen druppel, maar voor het slapengaan volgt er nog wel een slaapmutsje in de vorm van een glas champagne. Daarna fluks de slippertjes uit en op een oor, want de volgende dag begint het hele riedeltje rond elf uur weer opnieuw…

Het is zaterdag, dus op zich kunnen we vandaag allemaal meeproosten...