Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinsjesdag: wat wil je weten over de Gouden Koets?

Hij rijdt niet meer, maar beheerst nog wel de discussie. Het is een van de meest sprookjesachtige beelden van de Nederlandse monarchie: de Gouden Koets die met veel pracht en praal door Den Haag rammelt, op weg naar de Ridderzaal. Koning Willem-Alexander en HM Koningin Maxima maken al 5 jaar lang...

Prinsjesdag: wat wil je weten over de Gouden Koets?

Hij rijdt niet meer, maar beheerst nog wel de discussie.

Het is een van de meest sprookjesachtige beelden van de Nederlandse monarchie: de Gouden Koets die met veel pracht en praal door Den Haag rammelt, op weg naar de Ridderzaal.

Koning Willem-Alexander en HM Koningin Maxima maken al 5 jaar lang geen gebruik van de Gouden Koets vanwege de restauratie en de presentatie in het Amsterdam Museum. Iets wat hen vermoedelijk niet slecht uitkomt, gezien het ene controversiële paneel van de Koets.

De vraag is dan of ie ooit nog zal rijden. Wat het des te belangrijker maakt de rituelen rond de koets te onthouden. Wat komt er allemaal kijken bij deze rijtoer, en waarom werd het eigenlijk op deze manier gedaan?

Speciaal voor Prinsjesdag worden op woensdag 22 september van 14.00 – 14.45 en om 15.00 – 15.45 uur twee speciale lezingen gehouden door de Stalmeester van de koning, Bert Wassenaar, over de rituelen en symbolen rondom Prinsjesdag.

Tijdens deze twee lezingen geeft Wassenaar een unieke inkijk en uitleg bij de rituelen en symbolen rond Prinsjesdag en het gebruik van de Gouden Koets.



Wat: Prinsjesdaglezing – Stalmeester Bert Wassenaar

Wanneer: Woensdag 22 september. Om 14:00-14:45 en 15:00-15:45

Voor wie: Maximaal 30 personen per lezing

Toegang: € 7,50. Het ticket is exclusief museumbezoek, hiervoor dient een apart ticket aangeschaft te worden.

Goed om te weten

Het Amsterdam Museum, waar de Gouden Koets tot en met 27 februari 2022 te bewonderen is, heeft deze weken nog meer koets-events.

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in