Lief momentje tijdens een kerstevent.

Prinses Stéphanie van Monaco toonde zich op de Nationale Dag al een lieve tante voor haar neefje prins Jacques en haar nichtje prinses Gabriella.

Die moeten hun moeder nog altijd missen: prinses Charlene sterkt in een privékliniek aan van een jaar waarin lichamelijke klachten en operaties haar bijna sloopten.

Article continues after the ad

Bij het kerstevent waarbij Monegaskische kinderen cadeautjes krijgen maakt meestal Charlene haar opwachting, maar die werd nu dus vervangen door Stéphanie.

Die had haar kinderen Louis en Camille meegenomen als versterking én de tweeling van Albert en Charlene.

In Monaco is het fenomeen genderneutraal speelgoed nog niet doorgedrongen, er was een stapel speelgoed voor meisjes en eentje voor jongens. Gabriella deelde gul uit aan de aanwezige meisjes...

... maar omdat er minder jongens waren, bleef Jacques tot zijn teleurstelling wat achter. Hij moest even worden getroost door zijn tante.

Stéphanie, hier met haar broer en schoonzus in 2010, geldt aan het hof als een vertrouweling van Charlene. De prinses stond klaar om haar schoonzusje te verwelkomen toen die na tien maanden terugkeerde uit Zuid-Afrika. Ze maakte ook deel uit van de familie-interventie om Charlene te steunen in haar keuze zich verder te laten behandelen in een privékliniek. Prins Albert heeft gezegd 'voor de kerst' met een update te komen over hoe het nu met zijn vrouw gaat. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in