Royals weten: bij twijfel altijd gaan voor wit!

Zo'n staatsbezoek als dat van Spanje aan Zweden draait vooral om de hoofdpersonen, in dit geval koning Felipe en koning Carl Gustaf. En natuurlijk koningin Letizia (in H&M!) en koningin Silvia.

Kroonprinses Victoria in de Wildflower jurk van Frida Jonsven erbij als troonopvolger en dan heb je het plaatje compleet. Royals die wat lager in de hiërarchie staan, dienen louter als opvulling om de tafelindeling een beetje leuk rond te krijgen.

Article continues after the ad

What to do om dat toch even in beeld te komen? Prinses Sofia pakte het slim aan door een witte jurk aan te trekken: de Safiyaa Heliconia met draperie en sleepje. Ze staat weliswaar bescheiden aan de zijkant op de officiële foto's, maar geef toe: je kijkt meteen naar haar.

En het wat niet voor het eerst dat ze deze keuze maakte, ook in 2019 droeg ze al succesvol wit, tijdens een staatsdiner voor de president van Zuid-Korea.

De Queen draagt altijd wit bij staatsbanketten, een gewaagde keus met het oog op morsen, maar een echte koningin morst vermoedelijk nooit 😉

Voor het bezoek van Donald en Melania Trump in 2019 ging er echter een kledingmemo uit dat de hele vrouwelijke eredivisie in wit moest opdraven.

Wit is de kleur van de vrede en het was bovendien een slimme manier om de immer dominante Donald in beeld een béétje naar de achtergrond te dringen. Zelfs Melania deed mee!

Op dag twee haalde Camilla, de hertogin van Cornwall slim dezelfde truc uit en met succes: ze licht het hele plaatje op.

Om een beetje overeind te blijven in de weelde en opulentie rond haar in bij een bezoek aan Bahrein droeg prinses Diana bewust wit én de Spencer Tiara.

Koningin Letizia had precies hetzelfde idee tijdens het staatsbezoek aan het al even weelderige paleis in Rabat, Marokko.

En ook hier nog prinses Máxima wist hoe het werkt op foto's, tijdens het staatsbezoek aan Duitsland in 2011.

Foto's (c) Kungahuset, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in