HKH is de eerste vrouwelijke jet-piloot van Jordanië.

Het is niet echt gebruikelijk dat prinsessen het leger in gaan voor volk en vaderland. Maar in Jordanië hebben ze een geëmancipeerde jongedame rondlopen die bewijst dat het gewoon kan.

Prinses Salma (19), de jongste dochter van koning Abdullah en koningin Rania, was eerder al te vinden op de prestigieuze militaire academie Sandhurst...

Article continues after the ad

...waar ze in november 2018 afzwaaide. Ze  rondde deze week haar training af als piloot bij de Jordaanse strijdkrachten, zo meldt het Royal Hashemite Court.  

Ze kreeg haar 'wings' opgespeld door haar vader die als opperbevelhebber van de Jordaanse strijdkrachten passend trots was. Ook bij de ceremonie: koningin Rania die stond te glimmen en Salma's oudere broer kroonprins Hussein.

"Briljant en een harde werker als altijd," schreef Hussein op zijn Instagram bij een foto van zijn zus. "Gefeliciteerd en óp naar nieuwe successen."

Het hof heeft geen mededelingen gedaan over Salma's verdere plannen, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat ze haar opleiding en training vervolgt bij de luchtmacht.

(c) Royal Hashemite Court

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in