Ned Donovan en prinses Raiyah
Ned Donovan en prinses Raiyah

En de dochter van koningin Noor straalde.

Er zijn al heel wat society bruiloften uitgesteld door de coronabeperkingen (prinses Theodora van Griekenland, prinses Beatrice van York, James Middleton, Cressida Bonas...), maar prinses Raiyah van Jordanië (34) had geen zin om nog langer te wachten.

Zij trouwde in zeer bescheiden gezelschap te Buckhurst Park (het landgoed van haar moeder koningin Noor bij Windsor) met journalist Ned Donovan, kleinzoon van schrijver Roald Dahl, compleet met social distancing…

Article continues after the ad

…en een collier als alternatieve tiara. Het had eigenlijk een groot feest in april in Jordanië moeten worden, maar het leek het stel veiliger om in een piepkleine ceremonie in Engeland te trouwen en later nog een groot feest te geven.

Raiyah is het jongste kind van koning Hussein (1935-1999) en eerder genoemde koningin Noor (hier links) en een halfzus van Abdullah, de huidige koning van Jordanië, die zijn zegen gaf aan het huwelijk.

Raiyah zat op het Atlantic College in Wales waar ook koning Willem-Alexander als tiener opzat en kroonprinses Elisabeth van België net is afgezwaaid. Daarna studeerde ze Japans in Edinburgh, Japan en aan Columbia University. Later werkte ze drie jaar in Japan, momenteel werkt én studeert ze.

Foto's (c) HRH Raijah of Jordan 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in