Deense kroonprinses deelt privékiekjes!

Nog een maand, dan zit het verblijf in Verbier erop voor het kroonprinselijk gezin van Denemarken. Prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine hebben daar dan drie maanden op de International School of Lemania-Bees gezeten 'voor een gezamenlijke ervaring in een internationale omgeving,' aldus de verklaring van het hof.

Hond Grace was ook mee, Mary deelde wat foto's van de collie…

Article continues after the ad

…met haar jongste zoon, prins Vincent.

Mary was de afgelopen maanden aanzienlijk minder in beeld, omdat ze bij de kinderen wilde blijven en is in Verbier regelmatig te spotten bij de school en de supermarkt, maar was afgelopen week wel even terug in Kopenhagen..

...voor een paar werkbezoeken.

Het verblijf in Zwitserland leverde ook nog een schandaaltje op, toen de Deense pers zich erin ging verdiepen. De Deense royals leven van een toelage die ze van de regering (lees: de belastingbetaler) krijgen en het is hen verboden om te beleggen in eigendommen als dit vooraf niet wordt goedgekeurd door de regering.   

Kroonprins Frederik - hij inspecteert hier de nieuwe stoelen van zijn moeder, koningin Margrethe - kocht het luxe chalet in Verbiers tien jaar geleden in stilte voor een geschatte 1,9 miljoen euro en Mary en hij verdienden daarna leuk aan het pand, door het te verhuren als ze er zelf geen gebruik van maken. Gezien de toplocatie en de faciliteiten hebben ze zo een fortuin opgestreken aan huurinkomsten. Toen daar vragen over werden gesteld, werden die eerst afgewimpeld omdat het over 'een privékwestie' zou gaan.

Omdat de kritiek steeds verder aanzwol, kwam er uiteindelijk een nieuwe verklaring. Daarin staat dat Frederik en Mary in de toekomst niet langer geld zullen verdienen door het chalet te verhuren. "Nu het niet langer om een anoniem eigendom gaat, zijn de huurvoorwaarden niet langer hetzelfde", aldus het hof. "Voor het vorstenpaar maakt dit een groot verschil op vlak van de mogelijkheid om privacy te hebben. Daarnaast is er ook het veiligheidsaspect dat meespeelt." Wat een rare verklaring is, want hoeveel privacy heb je nou helemaal als je je huis al tien jaar lang aan anderen verhuurt? Maar goed, voortaan dus alleen nog voor eigen gebruik. Vast ook geen straf, in Verbier. 

Foto's (c) Det Danske Kongehus 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in