OMG, er komt een royal realityshow!

Over de liefde van prinses Märtha Louise van Noorwegen voor 'spirit hacker' en zelfverklaard sjamaan Durek Verrett is al veel te doen geweest. Zijn claims over zijn 'gaven' zijn nogal omstreden en bij zijn rol als 'spirituele gids' voor beroemde dwaallichten als Gwyneth Paltrow zijn ook nog wel wat vragen te stellen.

Article continues after the ad

Zijn vriendin Märtha Louise gaat die allemaal beantwoorden: ze is nog altijd dolverliefd op hem (ze noemt Durek haar 'tweelingvlam') en wil in de realityserie Martha het een en ander rechtzetten over haar leven. De serie wordt gemaakt door de Noorse zender TV2 en zal in 2021 te zien zijn.

"Ik ben een publiek figuur en de pers schrijft veel over me," zegt de prinses, die haar titels overigens zelf niet meer gebruikt, om wat afstand van het Noorse koningshuis te creëren. "Deze serie biedt me de kans om mijn leven op een andere en nieuwe manier te laten zien. Ik kan openhartig zijn voor de camera, maar het gaat me ook om het eerlijke verhaal te vertellen, een dat niet bijdraagt aan speculaties over mij en mijn leven."

In de documentairereeks wordt het tumultueuze jaar van Märtha Louise behandeld: haar ex en vader van haar drie dochters pleegde zelfmoord en door de pandemie werd haar relatie met Amerikaanse Durek noodgedwongen long-distance. "Het belangrijkste wat ik nu moet doen, is er voor mijn dochters zijn," zegt ze. "We zijn een familie in rouw en we zijn daar bovenop erg geïsoleerd geraakt, zoals de meeste mensen in Noorwegen. De serie is ook bedoeld om nader tot elkaar te komen."

Foto's (c) Martha Louise, Kongehuset 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in