Prinses Marie van Denemarken
Prinses Marie van Denemarken

Kleine Cherry zorgt voor een hoop gezelligheid in Parijs.

Eerder dit jaar moest prinses Marie van Denemarken, getrouwd met prins Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe, afscheid nemen van haar hondje Apple. De Bichon Frisé was oud en ziek, maar dat maakte het verdriet er niet minder om.

Article continues after the ad

Apple was al Marie's maatje voor ze Joachim leerde kennen en was een testcase voor de relatie. Toen Joachim – gewend aan grote jachthonden – de pluizenbol ging uitlaten en zelfs ooit in een draagzak over een vliegveld droeg, wist Marie dat ze met een gerust hart met hem in zee kon gaan. Apple werd later gezien als lid van het gezin en ging overal mee naartoe. 

Inmiddels bleek het gezin toe aan een nieuw hondje en dat is Cerise geworden. Volgens het Deense hof is het een traditie dat het gezin de honden naar fruit noemt.

Het is weer een Bichon Frisé en de roepnaam is Cherry.

Ook Marie's dochter Athena is dolgelukkig dat er weer wat door het huis kwispelt. Het hondje is bovendien een leuke manier om te wennen aan hun nieuwe leven in Parijs, waar ze zeker een jaar zullen wonen voor Joachims hoge militaire opleiding.

De Deense royals zitten goed in de viervoeters en zijn zeer trouw aan een bepaald ras. Zo is koningin Margrethe al tientallen jaren verknocht aan teckels...

...waarvan met name Nelly verrukkelijk dedain voor het protocol vertoond. 

Kroonprinses Frederik en kroonprinses Mary kregen na hun huwelijk een Australische collie, die ze Ziggy noemden. De hond was hun fiets en hardloopmaatje en zeer geliefd bij de kinderen, die ermee opgeroeide.

Toen Ziggy er niet meer was, adopteerden ze een paar maanden later Grace, familie van hun eerste harige huisgenoot.

Die is inmiddels twee en eveneens de ideale Royal Runningmate. 

Foto's © Det Danske Kongehus, HKK prinses Marie, HKH kroonprinses Mary van Denemarken

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in