Liechtensteinse en Luxemburgse royals naar aristowedding.

Vandaag getrouwd in de Orbetello kathedraal in het Italiaanse Capalbio: prinses Marie-Astrid van Liechtenstein (34) en Amerikaan Raphael 'Rafe' Worthington V (36).

Astrid is het middelste kind van prinses Margaretha van Luxemburg (een zusje van groothertog Henri van Luxemburg) en prins Nikolaus van Liechtenstein. Nikolaus is een jongere broer van Hans Adam, de prins van Liechtenstein.

Article continues after the ad

Haar oudere zus prinses Anunciata (links) trouwde twee weken geleden. Ze heeft nog een jongere broer, prins Josef (rechts). De prinses werkt als eventplanner in Londen, studeerde Spaans en marketing en haalde haar diploma Cuisine and Patisserie van Le Cordon Bleu in Londen.

Rafe, hier op een bruiloft waar hij ook prinses Alessandra, de vrouw van prins Christian van Hannover op sleeptouw nam, is vermoedelijk niet de Euroyal die Astrids grootouders voor haar voor ogen hadden, maar als erfgenaam van Metropolitan Oil kan hij ermee door. Zijn ouders zijn gescheiden en wonen in de Hamptons. Rafe zit in de consultancy business en is een partner in de Agawam Hospitality Group.

De festiviteiten begonnen gisteren met een pre-wedding party.

De bruid droeg de Kinsky Honeysuckle Tiara uit de collectie van de prinselijke familie van Liechtenstein.

De verloving van het stel was besloten, maar het feit dat Rafe in 2019 bij de uitvaart van voormalig groothertog Jean van Luxemburg was en al opdook bij de Nationale Dag festiviteiten van Liechtenstein was een teken dat het menens was tussen de tortels. Astrid en Rafe trouwden dit voorjaar al voor de wet.  

Foto's (c) ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in