Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Madeleine: uit het oog, uit het hart...

De Zweden hebben het helemaal gehad met haar. 'I have to be seen to be believed,' zijn ware woorden van de Queen, waar elke royal het afgelopen jaar mee geconfronteerd is. Door de pandemie konden veel livebezoeken niet doorgaan en dan zie je toch de waardering voor een koningshuis rap zakken. Bij...

Prinses Madeleine: uit het oog, uit het hart...

De Zweden hebben het helemaal gehad met haar.

'I have to be seen to be believed,' zijn ware woorden van de Queen, waar elke royal het afgelopen jaar mee geconfronteerd is. Door de pandemie konden veel livebezoeken niet doorgaan en dan zie je toch de waardering voor een koningshuis rap zakken.

Bij niemand is het rapportcijfer echter zo gezakt als bij prinses Madeleine van Zweden, die nu een waardering van 0 heeft, volgens een onderzoek van Sifo voor de krant Svenskdam. Ter vergelijking: haar oudere zus kroonprinses Victoria kan rekenen op 54%. Madeleine heeft nooit eerder zo laag gescoord in de koninklijke rapportcijfers.

Madeleine woont met haar gezin al een paar jaar in Florida en is nauwelijks nog betrokken bij activiteiten van het koningshuis. Dat steekt de Zweden. "Het is zorgelijk om meerdere redenen," zegt Johan T. Lindwall, hoofdredacteur van Svenskdam. "Ik denk dat het komt omdat ze al zolang niet in Zweden is geweest. Ze legt geen werkbezoeken meer af, men associeert haar niet meer met de koninklijke familie zoals eerst. Het hof zou dit serieus moeten nemen, het gaat om de mening van de mensen van Zweden."