Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Isabella van Denemarken doet belijdenis

En peettante Mathilde van België was erbij!  Prinses Isabella van Denemarken, de oudste dochter van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, had gisteren een grote dag. In de kapel van Fredensborg, waar ze in 2007 werd gedoopt, deed ze belijdenis, een plechtigheid waarin ze bevestigd werd als li...

Prinses Isabella van Denemarken doet belijdenis

En peettante Mathilde van België was erbij! 

Prinses Isabella van Denemarken, de oudste dochter van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, had gisteren een grote dag.

In de kapel van Fredensborg, waar ze in 2007 werd gedoopt, deed ze belijdenis, een plechtigheid waarin ze bevestigd werd als lid van de protestantse kerk.

Dat betekent ook dat ze in theorie steeds meer koninklijke taken zou kunnen gaan uitvoeren.

In werkelijkheid zal dat wel meevallen: de prinses gaat gewoon naar de middelbare school en verkast na de zomer naar Herlufsholm, de kostschool waar ook haar oudere broer prins Christian op zit. Hij is de beoogd troonopvolger, Isabella de aanstaande eerste reserve.  

Dat wil zeggen dat ze beslist voorbereid wordt op haar toekomstige rol als vertegenwoordiger van de koninklijke familie en het koninklijk huis, maar toch vooral ook de vrijheid krijgt om een eigen leven op te bouwen. Haar oma, koningin Margrethe, wil het Koninklijk Huis klein en beheersbaar houden. Iedereen behalve de troonopvolger dient zich zelfstandig te kunnen bedruipen. 

De prinses leende een Max Mara jumpsuit met jasje van haar moeder voor haar 'confirmatie'. Erop droeg ze de Koningin Alexandrine broche die ze bij haar doop van haar oma had gekregen. 

In het gezelschap ook koningin Mathilde van België, een van haar peettantes. 

En zoals altijd was Margrethe's royal teckel Nelly van de partij (en totaal niet onder de indruk van alle drukte). 

Foto's (c) Det Danske Kongehus

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in