Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Haya voert strijd tegen sjeik

Het gaat om geluk, eer, vrijheid en geld, heel veel geld. Het was een pittige week voor prinses Haya, de zesde echtgenote van sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69), die eerder met dochter Jalila (11) en zoon Zayed (7) Dubai ontvluchtte. Ze bracht twee dagen in de rechtbank van Londen door voo...

Prinses Haya voert strijd tegen sjeik

Het gaat om geluk, eer, vrijheid en geld, heel veel geld.

Het was een pittige week voor prinses Haya, de zesde echtgenote van sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69), die eerder met dochter Jalila (11) en zoon Zayed (7) Dubai ontvluchtte. Ze bracht twee dagen in de rechtbank van Londen door voor de juridische strijd tegen haar man. Voor de rechter beriep ze zich op wetten die ouders en kinderen moeten beschermen tegen gedwongen huwelijken en huiselijk geweld. 

Haya wordt bijgestaan door een team topadvocaten onder leiding van barones Fiona Shackleton die prins Charles zonder al te veel kleerscheuren door zijn scheiding van Diana sleepte. De Jordaanse prinses eiste in eerste instantie de voogdij over haar kinderen en in een later stadium alimentatie en een persoonlijke toeslag, die in de miljarden kan lopen. Later stelde ze haar strategie iets bij.