Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Haya en de scheiding van 650 miljoen euro

De vechtscheiding van de prinses gaat een nieuwe fase in. Sjeik Mohammed bin Rashid (72), de emir van Dubai (en vicepresident en premier van de Verenigde Arabische Emiraten – hij is een zeer rijk en machtig man – moet zijn aanstaande ex prinses Haya zo’n 650 miljoen euro betalen. Dat bepaalde het...

Prinses Haya en de scheiding van 650 miljoen euro

De vechtscheiding van de prinses gaat een nieuwe fase in.

Sjeik Mohammed bin Rashid (72), de emir van Dubai (en vicepresident en premier van de Verenigde Arabische Emiraten – hij is een zeer rijk en machtig man – moet zijn aanstaande ex prinses Haya zo’n 650 miljoen euro betalen.

Dat bepaalde het gerechtshof in Londen dinsdag. De prinses en de sjeik liggen al een tijdje in scheiding.

Haya (45) is een halfzus van koning Abdullah van Jordanië, hier links. Ze trouwde in 2004 met de heerser van Dubai.

Mohammed en Haya in 2016

Ze hebben twee kinderen, om wie het in de rechtszaak ook veel gaat. Haya heeft de voorlopige voogdij gekregen, maar de sjeik wil dat ze bij hem in Dubai komen wonen.

Mohammed bin Rashid mag zich graag voordoen als een modern vorst, maar staat niet bekend als erg vrouwvriendelijk. Al helemaal niet voor zijn eigen familie: zijn dochter prinses Latifa (geschat wordt dat hij 25 kinderen bij diverse vrouwen heeft - probeerde in 2018 Dubai te ontvluchten en werd met veel machtsvertoon teruggehaald, waarna een Free Latifa campagne werd gestart.