Eugenie en haar man Jack tijdens hun huwelijk in 2018
Eugenie en haar man Jack tijdens hun huwelijk in 2018

En het is een....

Prinses Eugenie van York is vandaag in The Portland bevallen van een zoontje. Het jongetje weegt 3660 g en is het eerste kind voor Eugenie en haar man Jack Brooksbank.

De naam moeten we nog even tegoed houden. Buckingham Palace zegt: 'Her Royal Highness and her child are both doing well'.

Article continues after the ad

Geheel tegen de gewoonte in gaf Eugenie zelf meteen het eerste kiekje vrij. Ze behoort niet tot het Britse Koninklijk Huis en is nergens toe 'verplicht', dus aardig om het leuke nieuws meteen te willen delen. 

Eugenie is bevallen in het ziekenhuis waar ze zelf in 1990 is geboren, als de jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, hertogin van York. Die laatste twee zijn 'in de wolken' met hun eerste kleinkind, net als de ouders van Jack. Ook de Queen en prins Philip zijn inmiddels op de hoogte en heel blij met de familie-uitbreiding. Het is hun negende achterkleindkind. Baby Brooksbank zal geen titel krijgen. 

Eugenie's oom kroonprins Charles was een van de eersten om het stel te feliciteren.

En ook Eugenie belangrijkste patronages...

...kwamen met felicitaties.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in