Eerste beelden van de kroonprinses als soldaat.

Prinses Elisabeth van België is vorige maand nog maar aan haar legeropleiding begonnen en is nu al twee weken op kamp. 'De prinses en haar medestudenten zijn op 2 september met de militaire initiatiefase in het Kamp Elsenborn  te Bütgenbach begonnen,' zo meldt het hof.

Het kamp is een belangrijk onderdeel van haar opleiding (1ste jaar) Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie. Uit de vrijgegeven foto's blijkt dat ze er wordt aangesproken als 'Van België.'

Article continues after the ad

De prinses vertrok met in haar rugzak een gasbrandertje, een zakmes, een koplamp, zwarte schoenpoets en alle andere uitrusting die een militair op het terrein nodig heeft.

Haar medeleerlingen en zij moeten elke dag om 5.45 uur uit de veren. Ze worden niet alleen gedrild, maar leren ook omgaan met wapens en hoe ze zich moeten camoufleren.

Ook een trektocht met kaart en kompas staat op het programma en afstand houden houden nemen ze in de mess serieus...

...maar de klassen zitten wel mudje-vol...

... zo te zien.

Het is best een bad-ass fase van haar opleiding, op volkorenbrood...

...met schoonmaak-corvee...

...en met planken in het donker...

...en 'make-up' die ze als koningin niet vaak meer zal dragen. 

Kandidaat-officiers die slagen voor hun theoretisch en praktisch examen, ontvangen daarna hun baret, waarmee ze ook echt aan het militaire opleiding kunnen beginnen.

Foto's (c) Belgische Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in