De man die tot 2020 haar wettige vader was, is op 92-jarige leeftijd overleden.

Verdrietig nieuws voor prinses Delphine. Haar vader Jacques Boël is overleden, zo melden Belgische media.

Boël was meer een vader in titel dan in werkelijkheid: hij stond vijftig jaar lang geregistreerd stond als vader van Delphine Boël, maar had eigenlijk nooit een hechte band met de nu-prinses. De miljardair is 92 geworden.

Delphine met haar moeder, Sybille de Selys Longchamps

Article continues after the ad

Een van de rijkste families van België

Jacques Boël kwam uit een steenrijke familie, uit de top tien rijkste families van heel België. Hij stond een tijd aan het roer van een staalfabriek, maar het familievermogen kwam ook uit beleggingen. Hij leefde zijn leven veelal buiten de spotlights, maar daar kwam met de rechtszaak van Delphine tegen koning Albert natuurlijk verandering in.

In de sixties trouwde hij met barones Sybille de Selys Longchamps, de moeder van Delphine. Een gelukkig huwelijk werd het niet, maar scheiden deden ze ook niet direct – in de familie Boël was het gewoonte om te trouwen met andere vermogende families. Vlak na hun huwelijk en de implosie van hun romance, begon Sybille een affaire met toen nog prins Albert. De dochter die uit die affaire werd geboren, Delphine dus, werd opgevoed met het idee dat Jacques haar vader was.

En hier met haar biologische vader, koning Albert

'Ik noemde hem papa omdat het moest'

Pas toen ze zeventien was hoorde ze dat Albert haar biologische vader was. Ze wilde erkend worden, maar dat werd nog een hele strijd. Uiteindelijk gaf de voormalig koning pas begin 2020 toe dat hij inderdaad Delphine's biologische vader was.

Een goede band hadden Delphine en Jacques overigens nooit, ook omdat hij en haar moeder al voor haar geboorte uit elkaar waren. In de documentaire Delphine: mijn verhaal deelde ze onlangs: "Ik noemde hem papa, omdat iedereen zei dat ik dat moest doen, maar ik vond dat moeilijk. Als ik bij hem was, zat ik in de keuken en zorgde zijn personeel voor mij. Als ik naar hem moest gaan, verstopte ik mij, maar mijn moeder duwde mij in zijn auto en zei dat het de wet is."

Van zijn kant zou Boël er grote moeite mee hebben gehad dat Delphine zijn familienaam de spotlights in sleepte in haar strijd om erkend te worden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in