En de foto van de verzoening wil je echt even zien! 

Opeens gaat het bij de Belgische royals heel hard qua oud zeer begraven en nieuwe hartelijkheid ontplooien. Koning Albert en koningin Paola hebben afgelopen zondag prinses Delphine ontvangen in hun woning, in kasteel Belvédère.

Het gaat om de eerste ontmoeting tussen prinses Delphine (52) en haar vader, koning Albert (86), sinds Delphines jeugd en de bijna 7 jaar durende rechtszaak over het biologische vaderschap.

Article continues after the ad

"Op zondag werd een nieuw hoofdstuk, rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop aangevat. Tijdens onze ontmoeting in het kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen", luidt het in een gezamenlijk bericht van het Paleis.

'Het is tijd voor vergeving, genezing en verzoening'

En het zal alvast niet blijven bij die ene ontmoeting. "Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen."

Foto (c) Belgische Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in