Shake it baby! Kijk haar eens lekker bezig zijn.

Zoals bekend doet Belgische prinses Delphine, de halfzus van koning Filip, mee aan Dancing With The Stars, in ruil voor publiciteit voor haar Make A Wish stichting.

@goplay.be

Een nieuw seizoen van DANCING WITH THE STARS, BABY! 🤩 Laat je gaan en dans mee met deze 8 sterren. ##dancingwiththestars ##dwts ##play4 ##goplay @Jonatan Medart @nina derwael @seksuolotte @Nora Gharib

♬ Dancing With The Stars baby - GoPlay

In een ludiek filmpje op TikTok laten de acht deelnemers al een aantal van hun favoriete dansbewegingen zien en ook prinses Delphine doet vrolijk mee.

Delphine van Saksen-Coburg, Nina Derwael, Metejoor, Lotte Vanwezemael, Pieter Timmers, Nora Gharib, Jonathan Medart en ‘Thuis’-acteur Yemi Oduwale wagen dit seizoen hun kans in ‘Dancing with the Stars’, te zien op Play4, een Vlaamse commerciële zender. Delphine's moves lijken hun oorsprong te hebben in de Vogeltjesdans, toch? 

Royalty-watchers verbazen zich over Delphine's meewerking. "Dit is nog maar eens het bewijs dat Delphine gewoon haar zin doet”, zegt Kathy ­Pauwels, voormalig presentatrice van het verdwenen VTM-programma ‘Royalty’ in Dag Allemaal. “Door deel te nemen aan een entertainmentprogramma bewijst ze dat ze niet naar de pijpen van het koninklijk paleis wil dansen. Filip is hier gegarandeerd niet gelukkig mee. Hij en Mathilde doen alles om hun dochter Elisabeth naar voren te schuiven en opeens walst er een halfzus binnen die de aandacht naar zich toe trekt.”

Article continues after the ad

Verder nog iets? Nou, Delphine mag zich weliswaar prinses noemen, maar is geen 'prinses van België'. Ze hoeft dan ook geen toestemming te vragen om deel te nemen aan een entertainmentshow op televisie. Bovendien krijgt ze geen toelage en verdient haar eigen geld, ze mag meedoen aan Dancing With The Stars, net als elke andere Belg. Next stop: De Slimste Mens? 

Foto's (c) Play4, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in