Ruim 180 km op een waterfiets in 24 uur – wauw!

Prinses Charlene van Monaco is zonder enige twijfel een van de fitste royals in Europa. Maar toch: in een etmaal 180 km waterfietsen voor de Crossing Calvi Monaco Water Bike Challenge is ook in etappes best een uitdaging.

Maar ze heeft het gered: rond half vier in de middag arriveerde ze als eerste in de Yacht Club van Monaco...

Article continues after the ad

...waar ze werd opgewacht door man en kinderen.   

Met de Challenge wilde de prinses aandacht vragen voor haar liefdadige stichting en specifiek twee programma's: 'Learn to Swim' and 'Water Safety', die wereldwijd kinderen leren zwemmen.

Charlene trainde de afgelopen maanden dagelijks op open zee voor de challenge: "Navigeren op open water valt nog niet mee."

Zeker niet als er behoorlijk wat wind staat.

Elkaar aflossen was dus een must. 

'Trainen en wedstrijden zwemmen heeft me het belang van discipline, zelfrespect en respect voor anderen geleerd," zegt voormalig Olympisch zwemmer Charlene, hier bij het vertrek gisteren.

"Dat van teamspirit en toewijding. Ik ben me maar al te bewust van de gevaren van het water "

In twee teams (het andere werd geleid door haar broer Gareth Wittstock) met elk vier internationale atleten (Connor McGregor moest afhaken, hij werd op Corsica aangehouden op verdenking van een zedendelict, niet bekend is wie de eerste reserve was) ...

...gingen zus en broer  van start... 

...peddelden ze om de beurt van Calvi op Corsica terug naar Monaco. Charlene's team heette Serenity, Gareths team Notorious.

Hare Doorluchtige Hoogheid werd uitgewuifd door prins Albert..

.

...en hun kinderen...

...waarbij prinses Gabriella duidelijk weinig zin had haar moeder te laten vertrekken.

Foto's (c) Palais Princier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in