'Ik wist niet dat ik KNO-complicaties had...'

Prinses Charlene van Monaco zit inmiddels als drie maanden om medische redenen vast in Zuid-Afrika. Daar woont ze bij familie, doet online wat werk voor stichtingen waar ze bij betrokken is en naait dekentjes voor een crêche in de buurt, om wat om handen te hebben.  

Ze vertelt dat de KNO-infectie het gevolg is van een sinus lift en een 'bone graft' (bottransplantatie) die ze onderging voor vertrek. Een sinus lift is een behandeling die wordt uitgevoerd bij iemand die gebitsimplantaten wil, maar daarvoor niet voldoende botweefsel in de kaak heeft.

Article continues after the ad

De prinses is geen onbekende met (plastische) ingrepen. Hier zie je haar met nog alle originele onderdelen, in 2000.

"Ik wist niet dat ik KNO-complicaties had tot ik ernstige oorpijn aan beide kanten kreeg en naar een specialist moest," zegt ze tegen het Zuid-Afrikaanse News24. Ze onderging meerdere operatie in een privéziekenhuis in KwaZulu-Natal.

"Omdat ik mijn oren nog niet klaren mag ik niet boven de 6000 meter vliegen," aldus de prinses. We riepen het al eerder: kan bijna-miljardair prins Albert geen comfortabel jacht charteren om mee thuis te komen zodat die luchtdruk geen probleem is? Of een privéjet die lager kan vliegen zodat het geen pijn doet?

"Ik mis mijn man, mijn kindjes en mijn hondjes erg en ik wil iedereen bedanken voor de bezorgdheid en de belangstelling. Mijn man en kinderen zijn van plan op bezoek te komen, maar dat moet voorzichtig gepland worden in verband met de covidbeperkingen."

Eerder zei ze al: "Albert is mijn steun en toeverlaat en zonder zijn liefde en support zou ik niet in staat zijn geweest deze pijnlijke tijd door te komen."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in