De Grimaldi's gaan de de Glücksburgjes!

Prinses Charlene heeft tot nu toe slechts zeer sporadisch gesocialiseerd met andere royals. Wat het des te opmerkelijker maakt dat ze prins Albert volgende week vergezeld bij een bezoek aan Noorwegen. Het is de eerste keer in lange tijd dat de prinses weer meegaat op een officiële reis.

Eerder werd al duidelijk dat prins Albert op 22 juni een nieuwe tentoonstelling opent in het Frammuseum in Oslo, dat gewijd is aan de Noorse poolexpedities. Volgens een bericht van het Noorse hof komt ook Charlene mee en gaan de twee op dezelfde dag lunchen met koning Harald en koningin Sonja op het koninklijke landgoed Bygdø.

Article continues after the ad

De 44-jarige Charlene worstelde het afgelopen jaar met haar gezondheid. Ze verbleef zeven maanden in haar geboorteland Zuid-Afrika vanwege een oor-, neus- en keelontsteking. Ze werd daarvoor meerdere keren geopereerd. Vanwege complicaties duurde het herstel enkele maanden.

In maart keerde Charlene terug op het paleis in Monaco en sinds april wordt ze weer vaker in het openbaar gezien.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in