Grimaldi';s bij de 'Pique Nique Monegasque'
Grimaldi';s bij de 'Pique Nique Monegasque'

Van business-black naar zoete pastels – heel verrassend!

Prinses Gabriella in een zomerjurkje, prins Albert in een veterdas en Charlene, normaal gesproken toch dol op zwart, neutrals en hakken, in het lila en roze op slippers – er heerste verbazing alom in het Prinses Antoinettepark over de looks van de Grimaldi's.

Nou ja, vooral over Alberts rode veter, want Charlene en Gabriella hadden zich duidelijk laten inspireren door Zuid-Afrika, waar Charlene vandaan komt. De zachte slagen staan haar goed!

Article continues after the ad

En prinses Gabrielle stond er kleurrijk bij.

Het prinselijk gezin werd er ontvangen door volksdansers (La Paladienne de Monaco), volgde een openluchtmis en kuierde wat rond in het park waar werd gepicknickt. De jaarlijkse 'Pique Nique Monegasque' is een vrolijk volksfeestje met dans, zang en uiteraard hapjes om het toch een beetje op een picknick te laten lijken. Er is minigolf voor de kinderen en de volwassenen spelen een idyllisch potje petanque. Het is ook het officieuze einde van de Monegaskische zomer.

Op 14 juni 1931 organiseerde het stadhuis van Monaco het eerste Monegaskische eetfeestje in de Jardin des Révoires. Het was een gigantische picknick die de hele dag duurde: het begon om negen uur en eindigde met een bal, diep in de nacht. Tegenwoordig pakt men het wat soberder aan, maar zijn wel de Grimaldi's altijd van de partij. Jacques (4) heeft hier even een awkward momentje met wat aanstaande onderdanen - 'U Cavagnëtu!' zoals ze in Monaco zeggen.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in