Videobellen met de kinderen is ook niet alles…

Het zit prinses Charlene van Monaco (43) niet mee. Ze zit nog altijd vast in Zuid-Afrika door 'ernstige complicaties na een keel-neus-en-oorinfectie' waar ze volgens het hof ter plekke al een paar keer aan geopereerd is.

Ze miste zo haar 10-jarig huwelijksjubileum met prins Albert en heeft ook haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella, al een hele tijd niet gezien. Hoe lang is niet duidelijk: haar laatste publieke moment me Albert was in januari.

Met Pasen deelde ze een kiekje met de kinderen, maar daar valt niet uit op te maken waar het genomen is. Vast staat dat ze misschien sinds januari en in ieder geval sinds mei in haar thuisland Zuid-Afrika is, waar ze zich inzette voor een actie tegen stropers, voor ze ziek werd. Albert en de tweeling hebben haar daar eerder dit jaar ook bezocht.

Article continues after the ad

Vandaag deelde ze foto's van een videobelletje met haar tweeling: 'Even tijd met Jacqui en Bella doorbrengen, terwijl ik dekens maak voor de crèche hiernaast. Wens me succes.' Ze laat hen zien waar ze mee bezig is. 

Eerder zei de prinses tegen Channel 24: "Wat me extreem zwaar is gevallen, waren de instructies van mijn medische team dat ik niet naar huis terug kon keren voor mijn 10-jarig huwelijksjubileum. Zonder Alberts liefde en steun zou ik deze moeilijke tijd niet zijn doorgekomen."

Ze zegt dat ze elke dag spreekt met Albert en de kinderen: "Dat helpt enorm om de moed erin te houden, maar ik mis het om niet bij hen te zijn. Het was heel bijzonder dat mijn gezin me in Zuid-Afrika heeft opgezocht en het was echt heerlijk hen weer te zien. Ik kan niet wachten tot we weer bij elkaar zijn."

Volgens een woordvoerder zullen Albert, Gabriella en Jacques binnenkort weer de reis naar Zuid-Afrika maken om haar op te zoeken. Als het een kwestie van luchtdruk is die naar huis vliegen onmogelijk maakt, zouden ze intussen ook kunnen denken aan een terugreis per boot, om thuis verder te herstellen, toch? 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in