Charlene tien jaar terug, als kersverse Grimaldi
Charlene tien jaar terug, als kersverse Grimaldi

'Het valt me moeilijk en maakt me verdrietig.'

Aanstaande donderdag zijn prins Albert en prinses Charlene van Monaco tien jaar getrouwd. Het valt nog te bezien of ze het samen kunnen vieren, want Hare Doorluchtige Hoogheid verblijft al anderhalve maand in haar geboorteland Zuid-Afrika.

Volgens het Franse blad Voici blijft ze daar: 'Voor Charlene is 'de rots' verleden tijd', luidde de kop. Ze zou in Monaco ongelukkig zijn en het niet kunnen verkroppen dat Albert mogelijk nog een derde buitenechtelijk kind heeft.

Article continues after the ad

De prinselijke PR-machine reageerde niet op het ze-komt-nooit-meer-terug-bericht, maar kwam wel met een perscommuniqué. Daarin staat dat Charlene 'op doktersadvies' in Zuid-Afrika moet blijven, zodat de prins er even alleen voor staan (mét een legertje nanny's) wat betreft de kinderen. 

Ze liep vorige maand bij een inzet tegen stropers een ernstige oor-, neus- en keelinfectie op. Nadat er complicaties zijn opgetreden, is ze afgelopen donderdag opnieuw geopereerd. Er volgen nog ingrepen, aldus het paleis.

Ze was er al op 18 maart voor de herdenkingsdienst van koning Goodwill Zwelithini in het KwaKhethomthandayo paleis in Nongoma...

...maar was begin april wel weer even in Monaco voor Pasen.

Gezien haar aandoening zit vliegen er voorlopig niet in, en dat betekent dat ze haar tiende huwelijksverjaardag alleen viert, ver weg van Monaco, Albert en hun tweeling Jacques en Gabriella (6). „Dit jaar zal de eerste keer zijn dat ik niet bij mijn man ben op onze trouwdag, wat mij moeilijk valt en verdrietig maakt”, aldus Charlene in het persbericht.

Ze zegt dagelijks met Albert en hun kinderen te spreken en uit te kijken naar de hereniging met haar gezin. Ze noemt haar man ’de meest ongelooflijke steun’. Ook deelde ze een gelikte compilatie van haar huwelijksjaren op haar Instagram.

Prinses Gabriella neemt intussen leuk de honneurs waar...

...als Mini First Lady 😉

De relatie van Albert en Charlene, ook bekend als de koelvriescombinatie van Monaco, is altijd een bron van geruchten geweest, omdat ze regelmatig een tijdje niet bij elkaar zijn. 

Toch kennen ze ook spontane en hartelijke momenten en lijdt het geen twijfel dat ze allebei verknocht zijn aan de tweeling. Laten we hopen dat de prinses snel opknapt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Palais Princier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in