Nét op tijd weer in Monaco, maar het is haar nog te veel.

Tien minuutjes zwaaien op een balkon moet nog wel lukken, zou je misschien denken. Maar alle haast van prins Albert om Charlene vóór de nationale feestdag komende vrijdag weer in Monte Carlo te krijgen ten spijt, is de prinses nog niet klaar voor de druk van haar royalbestaan.

De prinses heeft officieel afgezegd voor de Nationale dag en aangekondigd dat ze zich tijdelijk terugtrekt van openbare activiteiten. Dat was altijd opmerkelijk nieuws geweest, maar helemaal nadat ze bijna een jaar niet op Monegaskische bodem was. De prinses zat al zeker sinds maart (maar misschien langer) in haar geboorteland Zuid-Afrika.

Geruchten

Article continues after the ad

Daar bekwam ze van de ene na de andere operatie voor een KNO-infectie, al zoemden er ook andere geruchten rond. Zo zouden zij en Albert in huwelijkscrisis zitten nadat er weer verhalen gingen over een buitenechtelijk kind. En ging er natuurlijk ook het verhaal dat Charlene 'andere' ingrepen liet plegen.

Uitgeput

Uiteindelijk keerde ze vorige week compleet met fotosessie met Albert en tweeling Jacques en Gabriella terug in Monte Carlo. Net op tijd voor de grote feestdag. Maar, zo laat het paleis nu weten: "Charlene is uitgeput. Zij en de prins hebben besloten dat ze zich terug moet trekken van aankomende verplichtingen voor haar gezondheid. Ze heeft rust nodig om goed te herstellen."

Het paleis laat ook weten voor de kerstvakantie een update te geven over de gezondheid van de prinses.

Beeld: Brunopress/PPE

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in