De baret dekte strategisch het royal punkkapsel af
De baret dekte strategisch het royal punkkapsel af

St. Devote? Hare Doorluchtige Hoogheid viert het in stijl.

Beeldige jassen, kick-ass laarzen, prinses Gabriella in Dior – laat het gerust aan prinses Charlene van Monaco over om van een wat bizarre nationale herdenking een fashionfeestje te maken.

Article continues after the ad

In Monaco was het afgelopen week Saint Devote, gewijd aan de beschermheilige van het prinsdom. St Devote, ook bekend als de Heilige Devota werd op een gruwelijke manier om het leven gebracht vanwege haar geloof. Na haar dood bracht een storm haar lichaam per boot – met een duif als loods – naar Les Gaumates in Monaco, waar rond het jaar 303 een kapel werd gebouwd. Volgens de legende bloeien bloemen voor hun tijd op haar heilige dag, 27 januari.

Ter ere van dit alles is er een mis en wordt er om onverklaarbare redenen een boot in de fik gestoken. Tot zover de achter, door naar de fashion!

Voor de kerkdienst droeg Char een stemmige zwarte jas van Prada met haar hoge Stuart Weitzman laarzen en een schalkse baret.

Het avondprogramma met de rituele verbranding woonde ze bij in een rode mantel van Akris en een zwarte baret.

Dochter Gabriella begint ook al quite the fashionista te worden in Dior, mét handtas en bucket hat. Vrouw naar ons hart!

Foto's (c) Palais Princier, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in