Bon Natale van de Monegasken!

Prins Albert en prinses Charlene van Monaco hebben kerstcadeautjes uitgedeeld aan inwoners van het ministaatje. Het is een traditie die teruggrijpt op de jaren vijftig, toen prinses Gracia kinderen uit gezinnen die het niet breed hadden in het paleis uitnodigde voor een kerstfeestje.

Article continues after the ad

Er was destijds geen televisie en bijna niemand kon naar de bioscoop, een dagje paleis met lekkere dingen en cadeautjes van Gracia was voor veel kinderen destijds het hoogtepunt van het jaar. De prinses gebruikte haar oude Hollywoodcontacten om Disneycartoons te kunnen laten zien aan de kinderen.

Ook nu stuiterden er weer zo'n 600 kinderen door het paleis. Het idee is dat ieder kind een cadeautje krijgt en even met de prins mag praten. Naast cadeautjes waren er ook acrobaten en volksdansers om de stemming erin te krijgen. Het feestje had dit jaar een smurfthema en uiteraard kwam ook de Kerstman nog even persoonlijk langs.

Hare Doorluchtige Hoogheid droeg een grof geweven donkerblauw jas met geometrische patronen van Peter Pilotto over haar zwarte outfit.

Alberts nichtje Camille Gottlieb (rechts, dochter van prinses Stéphanie) en zijn neef Louis Ducruet (links, de zoon van Stéph) assisteerden bij het cadeautjes uitdelen.

Foto's (c) ANP, Palais Princier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in