Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Charlene & de vloek van de Grimaldi's

Komt het ooit nog goed in Monaco? Het is verleidelijk om alle narigheid van prinses Charlene te koppelen aan de vermeende 'Vloek van de Grimaldi's'. Wie naar de geschiedenis van het piepkleine prinsendom kijkt, ziet al snel dat ze er hun portie leed in de liefde inmiddels wel hebben gehad. In 13d...

Prinses Charlene & de vloek van de Grimaldi's

Komt het ooit nog goed in Monaco?

Het is verleidelijk om alle narigheid van prinses Charlene te koppelen aan de vermeende 'Vloek van de Grimaldi's'.

Wie naar de geschiedenis van het piepkleine prinsendom kijkt, ziet al snel dat ze er hun portie leed in de liefde inmiddels wel hebben gehad.

In 13de eeuw sloeg de ‘vloek van de Grimaldi’s’ voor het eerst toe. Edelman Francesco Grimaldi uit Genua, bijnaam De Sluwe, veroverde in 1297 met list en bedrog het fort op de rots van Monaco. Hij vermomde zich als monnik (monaco in het Italiaans) en voerde er een schrikbewind uit waarbij zijn Vlaamse geliefde op de brandstapel liet gooien. Voor zij haar laatste adem uitblies, sprak ze een vloek uit: 'Nooit zal een Grimaldi in een huwelijk het ware geluk vinden!'

En toegegeven, de familie kent slechts weinig happy endings. Belgische Antoinette de Merode, de vrouw van Charles III, stierf al op haar 35ste.

Haar schoondochter, de Lady Mary Hamilton (getrouwd met Albert I), verliet haar man al een jaar naar de geboorte van hun eerste kind. 

Hun zoon Louis II trouwde pas op zijn 76ste en regelde de opvolging door een buitenechtelijk kind te adopteren en deze Charlotte uit te huwelijken aan Franse prins Pierre de Polignac. Het huwelijk was buitengewoon ongelukkig (hij viel op mannen), maar leverde wel twee kinderen op: Antoinette en Rainier, de vader van huidige vorst prins Albert. Ze scheidden in 1930. 

Prinses Antoinette, hier links met haar schoonzus prinses Gracia en haar broer prins Rainier in 1980, trouwde drie keer. Met haar laatste man, balletdanser John Brian Gilpin, dreigde ze zowaar gelukkig te worden. Het duurde maar kort: zes weken na het jawoord stierf hij onverwacht.

Rainier trouwde met Gracia in wat voor de buitenwereld een sprookje leek. Gracia (hoe geweldig is deze bril?!)  kampte echter met neerslachtige gevoelens en was een stevige drinker. Zij verongelukte in 1982 toen ze achter het stuur werd getroffen door een hersenbloeding.

Ook voor de volgende generatie was het geen rozengeur en maneschijn.  Prinses Caroline's eerste man was playboy Philippe Junot die haar al op de huwelijksreis ontrouw was.

Met Stefano Casiraghi kreeg ze drie kinderen (hier zie je ze met Andrea en Charlotte in 1987); Stefano verongelukte jong tijdens een bootrace.

En even dacht Caroline gelukkig te worden met jeugdvriend prins Ernst August van Hannover, maar die ontpopte zich als een lomp drankorgel.

Jongste zus prinses Stephanie haalde de voorpagina's met vele vriendjes tot ze trouwde met haar bodyguard Daniel Ducruet, voorheen visboer te Monte Carlo. Twee kinderen later leidde een amourette met Fily Houtteman, in 1995 verkozen tot Miss België Naakt, tot een scheiding.

Steph kreeg vervolgens een derde kind met een ándere bodyguard, trok in de woonwagen van circusdirecteur Franco Knie (hier in uniform) en trouwde later nog met Adans Lopez Perez, acrobaat uit hetzelfde circus van wie ze ook weer fluks scheidde.

Prins Albert had vele vriendinnen nodig om bij Charlene Wittstock terecht te komen en verwekte intussen alvast twee buitenechtelijke kinderen.

Het huwelijk van Albert en Charlene heeft een béétje de uitstraling van een koelvriescombinatie...

... maar het stel heeft ook best warme momenten…

…en is bovendien verknocht aan hun tweeling Jacques en Gabriella.