Prinses Caroline aan boord van de Pacha III
Prinses Caroline aan boord van de Pacha III

Varen voor de Amalfikust, Hare Koninklijke Hoogheid heeft smaak.

Verre vakanties hebben geen enkele allure voor prinses Caroline van Hannover, geboren prinses van Monaco. Ze blijft het liefst een beetje in de buurt van Monte Carlo en cruist nautisch gestyled met haar jacht Pacha III over de Middellandse Zee. Soms een rondje Monaco, Sardinië, St. Tropez. Dit jaar vaart ze langs de Italiaanse kust richting Capri.   

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door geekyroyalbio (@geekyroyalaficionado) op

De Pacha III (1936) is het privéjacht van prinses Caroline. Pacha is een samentrekking van de namen van haar kinderen Pierre, Andrea en Charlotte. Hun vader Stefano Casiraghi kocht het schip in 1990, kort voor hij zelf verongelukte met een speedboot.

Article continues after the ad

In het voorseizoen heeft Caroline vooral vriendinnen aan boord, dan is ze heel vroeg in de ochtend vaak aan land te spotten waar ze zelf boodschappen doet. Prinses Alexandra is helemaal on trend met haar heuptasje

Met 36 x 5.85 is de Pacha III geen heel groot schip, al biedt het ruimte genoeg voor Caroline en haar steeds verder uitbreidende gezin. Vanaf eind mei tot begin september is de prinses vaak aan boord, naast een crew van zeven is er ruimte voor negen gasten.

Vaak varen zoals gezegd vrienden mee, vaker nog komen haar kinderen en kleinkinderen aan boord voor een paar dagen cruisen. Dat deed dochter Charlotte bijvoorbeeld, toen alle trouwfestiviteiten van haarzelf en neef Louis achter de rug waren. Ze voer een stukje mee voor de Côte d'Azur en vloog toen met haar man Dimitri en haar kinderen Raphaël en Balthazar naar Cap Ferret, bij het Bassin d'Archachon in het zuidwesten van Frankrijk, om daar met vrienden verder vakantie te vieren. 

Zon, zee, strand, draagzak, zijn vader - Balthazar lijkt het prima naar zijn zin te hebben.  

Prinses Alexandra van Hannover, Caroline's jongste dochter uit haar huwelijk met prins Ernst van Hannover (ze leven al tien jaar gescheiden van tafel en bed, maar zijn nog altijd niet officieel uit elkaar), kwam bij de Amalfikust aan boord. Ze wordt hier in de tender geholpen door haar vriend, Ben-Sylvester Strautmann.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door geekyroyalbio (@geekyroyalaficionado) op

Alexandra (Ben zit naast haar) groeide zo'n beetje op de Pacha III op, van alle kinderen van Caroline vaart zij het vaakst mee. 

Caroline's zoon Andrea - je bent nooit te oud voor een spectaculaire duik - en zijn gezin zijn vermoedelijk de eerstvolgende stop voor Caroline. 

Andrea en zijn vrouw Tatiana zijn dol op Ibiza en worden daar waarschijnlijk opgepikt door de Pacha. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beatrice Borromeo (@bborromeo1) op

Caroline's zoon Pierre Casiraghi (links), zijn vrouw Beatrice Borromeo en hun kinderen zullen zich pas later op de Pacha III  meldden. Zeiler Pierre is eigenaar van de Malizia II, de zeilboot die klimaatactivist Greta Thunberg op windkracht naar New York brengt en vaart ook zelf mee: "Ik heb bewondering voor haar moed en voor alles waar ze voor staat," zegt hij. "Het is me een eer om haar te brengen."    

Foto's © PPE Agency, ANP, BSR Agency, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in