Prinses Caroline in 2019, op het Rozenbal
Prinses Caroline in 2019, op het Rozenbal

Zó blijft ze al vijftig jaar in vorm.

Bescheiden feestje in Monaco, waar prinses Caroline van Hannover haar 64ste verjaardag viert. In gezelschap van haar jongste dochter prinses Alexandra die weer thuis is komen wonen en momenteel online aan haar studies politicologie en filosofie werkt. Haar vriend Ben-Sylvester Strautmann studeert in Londen, dus moeder en dochter zijn vooral op elkaar aangewezen.

Article continues after the ad

Caroline (hier in 2020, bij de laatste Chanelshow die ze persoonlijk bijwoonde) vond het volgens Point de Vue helemaal niet erg dat haar jongste dochter terugkwam in verband met de coronabeperkingen.

Zoon Andrea (hier in 2019 met zijn vrouw Tatiana) zit vast in Londen met zijn gezin en de Britse virusmutatie maakt bezoek momenteel onmogelijk.

Zoon Pierre (midden) en zijn gezin brengen het grootste deel van de tijd door in Italië, ook daar valt weinig aan te knuffelen aan kinderen en kleinkinderen.

En dochter Charlotte woont met haar gezin in Parijs (al hebben ze elkaar vermoedelijk wel even gezien bij de wintersport in Zürs). Dus niets dan vreugde over de tijdelijke terugkeer van Alexandra.

De 64ste verjaardag van Caroline wordt zoals gezegd in zeer kleine kring gevierd. De prinses geeft nooit persoonlijke interviews, maar afgaand op haar zeer vroege boodschappenuur (in Monaco geldt momenteel een avondklok tussen 19:00 en 06:00), is dat haar dagelijkse uitje en kookt ze zelf, iets wat ze ook tijdens vakanties graag doet.

Van officiële diners weten we dat ze alles eet, maar in zeer bescheiden porties. Wel mag Caroline graag een glas wijn drinken en rookt ze nog altijd.

Fitness vindt ze onchic, wel werkt ze elke dag een reeks barre-oefeningen af om soepel te blijven, iets waar ze als kind al mee begon.  

Verder is ze vooral veel thuis. Monaco is niet in lockdown, maar kent wel veel beperkingen en ze weet dat ze een voorbeeldrol heeft. De laatste keer dat ze gespot is, was bij de viering van de nationale dag in november 2020. Hoe dan ook, van harte, Caroline!  

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in