La Bourbon-Twee-Siciliën over de coronacrisis.

Een social butterfly als prinses Camilla Bourbon-Twee Siciliën – ze is vandaag jarig en zou onder andere omstandigheden een groots feest geven – heeft het extra moeilijk qua social distancing.

"Konden we maar weten wanneer we elkaar weer kunnen begroeten met een handdruk, elkaar liefdevol in de armen te sluiten of een kus," verzucht ze. Knuffelen kan gelukkig nog wel met haar dochters, dit is de oudste, prinses Carolina.

Article continues after the ad

De prinses, normaal gesproken de onbetwiste glamourgirl van St. Tropez en omstreken, houdt zich momenteel bezig met Avalanche+ rozen schikken (volmaakt gestyled, uiteraard) en piekeren over de coronacrisis. "We zijn in slaap gevallen in de ene wereld en wakker geworden in een andere," zegt Camilla. "Opeens is Disney niet magisch meer, Parijs niet langer romantisch en heeft Italië haar Dolce Vita verloren (…)  Hugs en kussen zijn opeens wapens en je ouders en vrienden níet bezoeken is opeens een daad van liefde."

"Opeens realiseer je je dat macht, beauty en geld waardeloos zijn als je niet de zuurstof binnen kunt krijgen waar je voor vecht," aldus Camilla. "De wereld draait intussen door, de lucht, de aarde, het water en de hemel kunnen ook wel zonder je. We zijn hier maar te gast, we zijn hier niet de baas."

 Foto's © HDH Camilla Bourbon-Twee-Siciliën

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in